Hoe te plassen met een superheldenkostuum aan? Acteurs vertellen!

Hoe te plassen met een superheldenkostuum aan? Acteurs vertellen!

Aan het woord zijn onder andere Jennifer Lawrence en Ryan Reynolds!

Een superheld mag dan wel in staat zijn om sterke, kwaadaardige vijanden te bestrijden, maar dat betekent niet dat hij niet te maken heeft met haast onoplosbare problemen. Zo zit er een simpel toiletbezoek vaak niet bij voor de acteurs en actrices die in de huid kruipen van de geliefde stripboekenpersonages. In dit artikel zullen acteurs als Jennifer Lawrence, Ryan Reynolds, Henry Cavill, Tom Holland en vele anderen hun ervaringen delen over het nodig moeten plassen tijdens hun filmopnames!

Superhelden zijn vaak strak in het superheldenpak gekleed. Voor de acteurs en de kostuumafdeling op de filmset is het vaak een hele klus om het kostuum bij de desbetreffende acteur aan te krijgen, laat staan uit te doen. Dit is vaak zo'n tijdrovend proces dat er geen tijd is voor de sterren om eventjes lekker ontspannend naar het toilet te gaan. Je zou denken dat er dan met het ontwerpen van het pak rekening mee wordt gehouden dat ook superhelden af en toe even moeten plassen, maar helaas blijkt dat in de realiteit flink tegen te vallen.


Bekijk de afbeelding Jennifer Lawrence als Mystique (X-Men)

Voorheen moest J-Law zo'n acht uur lang in de make-up om omgetoverd te worden in Mystique. Omdat de bodypaint zorgde voor huidirritaties, kreeg de actrice een bodysuit, waardoor het proces uiteindelijk nog maar drie uur in beslag nam, maar dat leidde weer tot andere, praktische problemen. "Ik moet altijd staand plassen door een trechter als ik Mystique speel," vertelt Lawrence. Volgens Lawrence is dat een vrij onmogelijke taak voor haar. "Het is absoluut niet mogelijk om zo te plassen zonder dat ik mezelf onderdruppel," aldus Lawrence.


Bekijk de afbeelding Ryan Reynolds als Deadpool (X-Men)

"Plassen? Het kostte me zo'n dertig minuten op m'n penis te vinden, ... en dat is geen grapje!" vertelt de Deadpool-acteur over zijn ervaringen met zijn behoeften op de set van de populaire R-rated film 2016. "Russ Shankles, het genie achter het kostuumontwerp, had daar niet echt over nagedacht. Dat heb ik hem ook zeker wel laten weten!" aldus Reynolds op zijn kenmerkende humoristische manier.


Bekijk de afbeelding Tom Holland als Spider-Man (Marvel)

In de beginfase van de opnames van Spider-Man: Homecoming moest acteur Tom Holland soms een gehele dag wachten om naar het toilet te kunnen. De jonge Brit vertelt daar het volgende over: "Ik kon soms elf uur lang niet naar de wc, omdat het team nog niet had uitgevogeld hoe ze mijn pak snel uit konden krijgen," vertelt Holland zijn fans in een Q&A-sessie op Facebook. Tevens droeg Holland alleen een herenstring onder zijn pak, waardoor het aan- en uitkleden ook erg ongemakkelijk was voor hem. "Het kostuum van Spider-Man is daarbij ook ontzettend duur en het is zonde om daar in te plassen," voegt Holland nog toe.


Bekijk de afbeelding Chris Evans als Captain America (Marvel)

Chris Evans trekt al jaren het pak van de populaire oorlogsheld Captain America aan in de vele Marvel-films waar hij in verscheen. Het design van zijn kenmerkende pak is in de loop der jaren flink veranderd, maar een praktisch dingetje lijkt daarbij steeds over het hoofd te worden gezien. "Ze mogen alles van mij doen om het gewoon makkelijker te maken om te kunnen plassen," heeft Evans ooit daarover gezegd. Evans zal tevens in het volgend jaar te verschijnen Infinity War te zien zijn, maar hopelijk hoeft hij dan niet al te veel in zijn broek te plassen als hij het opneemt tegen de gestoorde titaan Thanos.


Bekijk de afbeelding Henry Cavill als Superman (DC)

"Ik kon niet even snel tussendoor naar het toilet," vertelt de gespierde acteur over zijn ervaringen tijdens de opnames van Man of Steel. Volgens Cavill zat er geen rits in zijn pak, dus moest hij steeds wachten op het juiste moment om even te kunnen urineren. Cavill was dan ook dolblij toen er een rits werd toegevoegd aan het Superman-kostuum voor Batman v Superman: Dawn of Justice.


Bekijk de afbeelding Ben Affleck als Batman (DC)

Ben Affleck schijnt ook geen prettige ervaringen te hebben overgehouden aan zijn eerste filmklus als DC-superheld wat betreft het urineren. Het zware pak van Affleck was zo beperkend dat hij er zichzelf maar moeilijk in kon verplaatsen. Even snel plassen zat er voor de 44-jarige acteur ook niet bij en dus liep hij dikwijls met een overvolle blaas rond op de set van Batman v Superman. Het aan- en uitkleedproces van het alom befaamde pak van Batman nam ook zoveel tijd in beslag dat Affleck het zelfs niet aandurfde om te vragen of hij misschien naar het toilet kon, omdat het de gehele productie zolang stillegde.


Bekijk de afbeelding Ludi Lin & Becky G als Back & Yellow Ranger (Power Rangers)

De mannelijke castleden van Power Rangers schijnen erg te hebben geboft met de felgekleurde pakken. De heren konden namelijk in tegenstelling tot de vrouwen wél gebruik maken van de ritssluiting in de Ranger-kostuums. "Wij jongens hadden het wat dat betreft erg goed," vertelt castlid Ludi Lin, die in de film de rol van de Black Ranger speelt. "Onze vrouwelijke tegenspeelsters wat minder," vervolgt hij. Actrice en zangeres Becky G, die gestalte geeft aan de Yellow Ranger, beaamt dat. "Wij vrouwen hadden geen ene moer aan die ritsen." De vrouwelijke castleden konden dus niet even snel naar het toilet toe. Een toiletbezoek duurde gemiddeld ongeveer dertig minuten voor hen.


Bekijk de afbeelding Elizabeth Banks als Rita Repulsa (Power Rangers)

Niet alleen helden hebben problemen op de set, ook slechteriken hebben last van de ongemakkelijke toiletbezoekjes. Zo ook Pitch Perfect-actrice Elizabeth Banks die in het dit jaar verschenen Power Rangers de gemene Rita Rapulsa speelt. "Ik had minimaal vier assistenten nodig om enigszins fatsoenlijk naar het toilet te kunnen gaan," vertelt Banks in een interview. Enige vorm van privacy was er voor de 43-jarige actrice dus niet echt bij.

Grappige weetjes

Acteur Andrew Garfield wilde per se een rits in zijn Spider-Man-pak hebben voor The Amazing Spider-Man 2 en liet dit zelfs in zijn contract vastleggen! | Voormalig Batman-vertolker Christian Bale had maar één advies voor zijn opvolger Ben Affleck: "Zorg dat je in het pak kunt plassen!", maar dat bericht lijkt dus niet te zijn aangekomen. | De meeste acteurs en actrices voelden zich ondanks hun rol bepaald geen 'superheld' als zij hulp moesten vragen bij het plassen!

NieuwsFilm

meest populair