Blu-Ray Review: Rings

Na jaren van wachten "eindelijk" deel 3.

Regie: F. Javier Gutiérrez | Cast: Matilda Lutz (Julia), Alex Roe (Holt), Johnny Galecki (Gabriel), Vincent D'Onofrio (Burke), Aimee Teegarden (Skye), Bonnie Morgan (Samara), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Bioscooprelease: 09.03.2017 | Recensie FilmTotaal: 1,5 ster

Met uiteindelijk niet al teveel succes verscheen recent een nieuw deel in de Rings-reeks. Het eerste deel - overigens een remake van het Japanse origineel Ringu (1998) - verscheen in 2002. Die film van Gore Verbinski noteerde wereldwijd zo'n $250 miljoen en het vervolg The Ring Two (2005) deed het ook netjes. De tweede sequel Rings bleek echter een te gemakkelijk vervolg. De film presteerde financieel voldoende, maar werd gekraakt door critici en publiek.

In het $25 miljoen kostende Rings (FT Stercijfer = 3,7) is Samara terug in deze derde film uit de Ring-serie. Wederom duikt zij op in een video die iedereen die ernaar kijkt binnen zeven dagen van het leven zal beroven. Ditmaal dreigt een jonge vrouw genaamd Sky het slachtoffer te worden van deze beruchte vloek.

Paramount / Universal Pictures bracht Rings, goed voor $83,1 miljoen wereldwijd, uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juli 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888227831 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Paramount / Universal Pictures

De Blu-ray schijf van Rings zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt na het logo van Paramount Pictures in beeld. Niet veel later volgt het hoofmenu.

Beeld

De beeldweergave wordt prima opgeleverd door de Nederlandse distributeur Universal Pictures. De kleuren zijn natuurlijk, maar ook contrastrijk en de visuele effecten zijn degelijk, al zien die er met opzet wat cheap uit. De donkere scènes houden gelukkig prima stand en er is slechts beperkt ruimte voor een vermoedelijk opzettelijke korrel.

Geluid

Het geluid is uiteraard surround en zoals wel vaker bij horrorfilms moet die veel werk verzetten, aangezien een belangrijk deel van de spanning wordt opgebouwd door de muziek die moet uitmonden in de nodige jump scares. Matthew Margeson verzorgde het prima geheel; hij is bekend van onder meer de Kingsman-films en Kick-Ass 2.

Bonusmateriaal

Veel extra's heeft de schijf van Rings niet te bieden. Wel zijn er 14 verwijderde en verlengde / alternatieve scènes. Ook zijn er korte featurettes die inzoomen op de film als zijn geheel (Terror Comes Full Circle) en de slechterik in de film (Resurrecting the Dead: Bringing Samara Back).

Herkenbaar, maar te basic Ring-film; redelijke Blu-ray uitgave

Rings haalt het helaas niet bij de eerdere delen. Het geheel is te standaard en het principe is ondertussen ook al flink uitgemolken. Een vierde deel zal er waarschijnlijk nooit van komen. Deze blu-ray uitgave van de derde Amerikaanse Rings is verder netjes, ook met wat standaard extra's.



NieuwsFilm

meest populair