Events & Festivals

DC bouwt Batman-universum net als in de comics uit

Batgirl vormt het begin, en wordt volgend jaar opgenomen.

door Jim Pedd om 10:36 in Events & Festivals
Geoff Johns, de man achter DC Films, laat weten dat het de intentie is om het hoekje van het universum dat aan Batman toebehoort net zo op te bouwen als in de comics. Het is dus de bedoeling om allemaal personages te introduceren die hem kunnen bijstaan bij het bestrijden van de misdaad in Gotham City. Het begin: volgend jaar beginnen met de productie van Batgirl.

Dat vertelde Johns tijdens een interview met IGN Live: "We zijn daar nog niet en hebben laten weten wat onze planning is, en dat gaan we doen zodra we er klaar voor zijn. Maar wat Batman betreft, is het belangrijk om te onthouden dat hij meer is dan alleen Batman. En weet je, het heeft veel te lang geduurd eer we deze uitbreiding van dat universum krijgen."

De eerste daarvan is niemand minder dan Batgirl, een film die gemaakt wordt door Joss Whedon. "Joss gaat volgend jaar beginnen, maar dat vormt hooguit het begin. We willen het Batman-universum op een grote nieuwe manier verkennen en Matt Reeves is nu aangetrokken om Batman te maken, en we willen nu dus iets doen wat nooit eerder gedaan is, namelijk het net zo uitbouwen als in de comics."

Naast Batgirl en natuurlijk de solofilm The Batman, is dan ook een Nightwing-film in ontwikkeling onder leiding van Chris McKay. We kunnen dus veel verwachten de komende tijd!

Benieuwd naar ander Comic-Con nieuws? Klik dan hier voor onze overzichtspagina!

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

DC waar ben je mee bezig.

Banned

Avatar

Dus in plaats van een Dc universe een batman universe ?

Ed Crane

Avatar

Nee, een Batman universe als onderdeel van het DC universe.

NiekG

Avatar

Enkel Nightwing vind ik een "leuk hulpje". De villains bij Batman zijn veel interessanter.

Robbepost

Avatar

Wel met Affleck dan aub.

ridjieddo

Avatar

@NiekG, Damian Wayne vind ik ook wel interessant, evenals Cassandra Cain en Kate Kane. En het feit dat een Robin al is vermoord en hoogstwaarschijnlijk Jason Todd is, betekent dat we ook zijn wederopstanding kunnen meemaken als de Red Hood, ook best cool.

Nature

Avatar

Goed idee, benieuw welke vijanden verschijnen.

eltorro

Avatar

@GreenHornet: Ze geven andere personages uit de Batman comic ook eigen films.

rainking

Avatar

Oh great, cinematic univerception. Dan kunnen we nog wat gaan verwachten.

Batman, Batgirl, Batwoman, Batwing, Batman Incorporated, Batman International, Azrael, Batman Beyond, Bat-Mite, Birds Of Prey, Catwoman, Checkmate, Deathstroke, Etrigan, Flamebird, Gotham Academy, Gotham Central, Gotham City Sirens, Harley Quinn, The Huntress, Joker, Knight & Squire, Manhunter, Misfit, Nightwing, The OMAC Project, Red Hood, (Red) Robin, Secret Six, Spoiler, Talon, kom op, schrapen met die handel, die ton MOET LEEG!!!

Kleintje 2

Avatar

Een Batman Universe in een Extended DC Universe? Je moet het ook niet gaan overdrijven.

nieuwslaatste nieuws

meest populair