Blu-Ray Review: T2 Trainspotting

Blu-Ray Review: T2 Trainspotting

Ze zijn weer terug!

Regie: Danny Boyle | Cast: Ewan McGregor (Mark Renton), Ewan Bremner (Spud), John Lee Miller (Simon), Robert Carlyle (Begbie), Anjela Nedyalkova (Veronika), Shirley Henderson (Gail), Kelly McDonald (Diane), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Bioscooprelease: 16.02.2017 | Recensie FilmTotaal: 4 sterren

Na jaren van geruchten verscheen eerder dit jaar dan eindelijk het vervolg op Trainspotting. Regisseur Danny Boyle kreeg de complete cast weer bij elkaar en dat leverde een welkom vervolg op het uitzichtloze verhaal in de eerste film op. De ontvangst onder de critici en fans was prima en financieel deed de film het redelijk, maar zeker niet opvallend.

Het $18 miljoen kostende T2: Trainspotting (FT Stercijfer = 7,0) zijn 20 jaren verstreken. Er is veel veranderd, maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Mark Renton (Ewan McGregor) keert terug naar de enige plek die hij zijn thuis kan noemen. Daar wachten ze op hem: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) en Begbie (Robert Carlyle).

Sony Pictures Home Entertainment bracht T2: Trainspotting, welke wereldwijd uitkwam op $41,7 miljoen, uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de schijf en het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712609641905 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De Blu-ray schijf van T2: Trainspotting zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt het geanimeerde logo van Sony Pictures Home Entertainment, met daarna gelijk het basic hoofmenu.

Beeld

Danny Boyle en zijn vast cameraman Anthony Dod Mantle leverden een prachtige film af, met veel visuele hoogstandjes, veel kleurbewerking en een pakkende belichting. In High Definition ziet het geheel er werkelijk prachtig uit. De bijna beeldvullende weergave is ook zeer scherp, maar behoudt een prima filmische uitstraling. Van storende grain is geen sprake. Top uitgave op dit punt.

Geluid

Net als de eerste film heeft de film een uiteenlopende soundtrack, met de nodige bekendere nummers. En dit is uiteraard een welkome aanvulling als de dialoog wegvalt. De geluidstrack is standaard DTS-HD, maar deze doet prima zijn ding.

Bonusmateriaal

De schijf bevat een aantal bonusmaterialen, met onder meer audiocomentaar van regisseur Danny Boyle en schrijver John Hodge, twee featurettes en een flinke reeks verwijderde scènes.

20 Years in the Making: A Conversation with Danny Boyle and the Cast: De acteurs Ewen McGregor, Robert Carlyle en Johnny Lee Miller spreken met Danny Boyle over deze en de eerdere Trainspotting. Uiteraard een hoop sentiment. Nice.

Calton Athletic Documentary: Choosing Endorphins Over Addiction: Een korte docu over hoe junks gemotiveerd worden te sporten zodat ze hun gedachten kunnen afleiden.

Deleted Scenes: maar liefst 29 verwijderde scènes met een totale speelduur van 30 minuten. Het zijn zowel verwijderde als verlengde scènes.

Voor de fans! Prima schijf

Het duurde even voor de revival er was, maar de film kwam opeens in een stroomversnelling. Het is overduidelijk een film voor de fans van het eerste deel, want zonder die te hebben gezien is T2 niet de film om zomaar even aan te zetten. De "personagegroei" in de film is prachtig en het sfeertje is zo nu en dan bijzonder herkenbaar. De Blu-ray uitgave is prima, ook met wat extra's.



NieuwsFilm

meest populair