Na twintig jaar lijkt Mark zijn leven eindelijk op orde te hebben, maar schijn bedriegt in dit geslaagde vervolg op Trainspotting.
play

6,9 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Verenigd Koninkrijk
117 Min Verenigd Koninkrijk

Na twintig jaar weggeweest te zijn, keert Mark Renton terug naar Schotland, om het goed te maken met vrienden Daniel “Spud” Murphy en Simon “Sick Boy” Williamson. Tegelijk probeert hij de psychopathische Francis “Franco” Begbie te vermijden, die net is vrijgelaten uit de gevangenis.

Regie
Danny Boyle
Cast
Ewan McGregor, Kelly Macdonald, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner, Shirley Henderson, Anjela Nedyalkova, Steven Robertson, Gordon Kennedy, Irvine Welsh, John Kazek, Simon Weir, Karl Argue, Aiden Haggarty, Ben Skelton, Bryan Quinn, Logan Gillies, Scott Aitken, Charlie Hardie, Samantha Ellard, Daniel Smith, Elijah Wolf.
Release
27.01.2017
Release NL
16.02.2017
Release DVD
28.06.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Danny Boyle | Cast: Ewan McGregor (Mark Renton), Ewan Bremner (Spud), John Lee Miller (Simon), Robert Carlyle (Begbie), Anjela Nedyalkova (Veronika), Shirley Henderson (Gail), Kelly McDonald (Diane), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2017

Een leven, een baan, een carrière, een gezin en veel luxegoederen. Aan het begin van Danny Boyles grote doorbraak Trainspotting moest hoofdpersoon Mark Trenton er niet aan denken. Hij hing liever doelloos rond met zijn vrienden hoppend van het ene naar het andere heroïneshot. 'Rent Boy' besloot schoon schip te maken en ook al kwamen de treintjes op het behang van zijn slaapkamer in het ouderlijk huis op hem af: Trenton moest en zou afkicken. Maar zijn vrienden bleven een slechte invloed op de twintiger hebben, zelfs als hij een nieuwe start probeerde te maken in Londen, ver weg van de Schotse hoofdstad Edinburgh.

Doyles meesterwerk uit 1996 portretteerde en fileerde feilloos en genadeloos de subcultuur in 'Embra' waarin het eigen genot prevaleerde om zo de dagelijkse sores even te vergeten. Met als basis de roman van Irwin Welsh schetste hij echter ook de kracht van de vriendschap, zelfs al was deze grotendeels uit eigenbelang om een shot zeker te stellen. Wat Trainspotting zo krachtig maakt zijn de snelle montages, de ongepolijste toon die geen compromissen toestond en de pulserende soundtrack. In dat leven passen geen zekerheden of wetmatigheden.

alle artikelen (6)

T2 Trainspotting Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

T2 Trainspotting

acties