Marvels 'Infinity War': er vallen sowieso doden & langste Marvel-film ooit

Marvels 'Infinity War': er vallen sowieso doden & langste Marvel-film ooit

Dus er zijn wel degelijk consequenties voor onze geliefde helden?

Marvels Infinity War wordt het eerste deel van de grootschalige afronding van de eerste drie fases van het Marvel Cinematic Universe. Aardse helden als Iron Man, Captain America, Thor, Dr. Strange en Spider-Man komen samen met de Guardians of the Galaxy bijeen om het op te nemen tegen hun grootste uitdaging ooit: de gestoorde titaan Thanos!

Dit enorme spectakel zal de kaarten van het fictieve universum flink door elkaar gaan schudden, dus twee dingen zijn haast zeker: Infinity War wordt een ontzettend lange film én er zullen vergaande consequenties zijn voor onze geliefde superhelden! Vandaag de laatste details over Infinity War, afkomstig van co-regisseur Joe Russo!


Bekijk de afbeelding Speelduur: langste Marvel-film ooit?

Met bijna zeventig karakters in één film kan Infinity War simpelweg geen korte film worden, wil je als filmmaker nog enigszins fatsoenlijk de tijd kunnen besteden aan al die individuele karakterontwikkelingen.

"De huidige cut is langer dan twee en een half uur. Deze versie zou je grotendeels al kunnen vertonen in de bioscoop, maar toch hebben we nog een hoop werk te doen," vertelt Russo over de huidige stand van zaken. Russo bevestigt dat de uiteindelijke film hoogstwaarschijnlijk inderdaad ook zo'n twee en half uur zal gaan duren en dat zo'n lange speelduur ook wel nodig is gezien de grootsheid van het verhaal.

Echter moet er nog wel een hoop gedaan worden voor de derde Avengers-film. Sommige scènes moeten zelfs nog worden gefilmd, ondanks dat we eigenlijk te horen hadden gekregen dat de opnames voor Infinity War waren afgerond! "De komende maanden moeten mijn broer Anthony en ik nog extra materiaal draaien voor scènes in de derde film die nog niet af zijn," aldus de Russo-telg.

Momenteel is Captain America: Civil War met een speelduur van 147 minuten de langste film in het tienjarige filmuniversum van de stripboekengigant tot nu toe. Doctor Strange duurt slechts 115 minuten en is daarmee momenteel de kortste prent. Russo denkt dat de vierde Avengers-film waarschijnlijk evenlang als Infinity War wordt, maar omdat de opnames voor die film nog niet zijn gestart, is dat alles behalve zeker.


Bekijk de afbeelding Er gaan absoluut doden vallen!

"Wees voorbereid! Alles moet ooit ten einde komen om enige vorm van waarde te hebben, daar geloven mijn broer en ik echt in," antwoordt Russo op een vraag of we misschien afscheid moeten gaan nemen van een aantal geliefde helden in Infinity War. Russo suggereert hiermee eigenlijk vrij duidelijk dat niet iedere held het er levend van afbrengen in Infinity War.

Ook hoofdproducer Kevin Feige doet er nog een schepje bovenop. "Onze films zetten altijd in op humor en emoties, dat zal in deze film niet anders zijn, maar deze film zal zeker op heel veel vlakken emotioneel gaan worden," zegt hij.

Het daadwerkelijk doden van populaire Marvel-figuren zou een grote verandering betekenen in het tot nu toe vrij consequentieloze filmuniversum. Karakters die doodgingen werden vaak later weer teruggebracht, zoals Agent Coulson in The Avengers.

Bekijk de afbeelding Er gaat zelfs een gerucht rond dat Quicksilver weer terugkomt in Infinity War, nadat uitgelekte beelden vanaf de set een persoon tonen die veel wegheeft van acteur Aaron Taylor-Johnson.


Welke helden denk jij dat er gaan sneuvelen in deze lastige strijd tegen de übermachtige titaan Thanos? Laat het ons weten in de comments hieronder!

NieuwsFilm

meest populair