Events & Festivals

Marvels 'Infinity War': er vallen sowieso doden & langste Marvel-film ooit

Dus er zijn wel degelijk consequenties voor onze geliefde helden?

door Jeffrey Kouters om 17:23 in Events & Festivals
Marvels Infinity War wordt het eerste deel van de grootschalige afronding van de eerste drie fases van het Marvel Cinematic Universe. Aardse helden als Iron Man, Captain America, Thor, Dr. Strange en Spider-Man komen samen met de Guardians of the Galaxy bijeen om het op te nemen tegen hun grootste uitdaging ooit: de gestoorde titaan Thanos!

Dit enorme spectakel zal de kaarten van het fictieve universum flink door elkaar gaan schudden, dus twee dingen zijn haast zeker: Infinity War wordt een ontzettend lange film én er zullen vergaande consequenties zijn voor onze geliefde superhelden! Vandaag de laatste details over Infinity War, afkomstig van co-regisseur Joe Russo!


Speelduur: langste Marvel-film ooit?

Met bijna zeventig karakters in één film kan Infinity War simpelweg geen korte film worden, wil je als filmmaker nog enigszins fatsoenlijk de tijd kunnen besteden aan al die individuele karakterontwikkelingen.

"De huidige cut is langer dan twee en een half uur. Deze versie zou je grotendeels al kunnen vertonen in de bioscoop, maar toch hebben we nog een hoop werk te doen," vertelt Russo over de huidige stand van zaken. Russo bevestigt dat de uiteindelijke film hoogstwaarschijnlijk inderdaad ook zo'n twee en half uur zal gaan duren en dat zo'n lange speelduur ook wel nodig is gezien de grootsheid van het verhaal.

Echter moet er nog wel een hoop gedaan worden voor de derde Avengers-film. Sommige scènes moeten zelfs nog worden gefilmd, ondanks dat we eigenlijk te horen hadden gekregen dat de opnames voor Infinity War waren afgerond! "De komende maanden moeten mijn broer Anthony en ik nog extra materiaal draaien voor scènes in de derde film die nog niet af zijn," aldus de Russo-telg.

Momenteel is Captain America: Civil War met een speelduur van 147 minuten de langste film in het tienjarige filmuniversum van de stripboekengigant tot nu toe. Doctor Strange duurt slechts 115 minuten en is daarmee momenteel de kortste prent. Russo denkt dat de vierde Avengers-film waarschijnlijk evenlang als Infinity War wordt, maar omdat de opnames voor die film nog niet zijn gestart, is dat alles behalve zeker.


Er gaan absoluut doden vallen!

"Wees voorbereid! Alles moet ooit ten einde komen om enige vorm van waarde te hebben, daar geloven mijn broer en ik echt in," antwoordt Russo op een vraag of we misschien afscheid moeten gaan nemen van een aantal geliefde helden in Infinity War. Russo suggereert hiermee eigenlijk vrij duidelijk dat niet iedere held het er levend van afbrengen in Infinity War.

Ook hoofdproducer Kevin Feige doet er nog een schepje bovenop. "Onze films zetten altijd in op humor en emoties, dat zal in deze film niet anders zijn, maar deze film zal zeker op heel veel vlakken emotioneel gaan worden," zegt hij.

Het daadwerkelijk doden van populaire Marvel-figuren zou een grote verandering betekenen in het tot nu toe vrij consequentieloze filmuniversum. Karakters die doodgingen werden vaak later weer teruggebracht, zoals Agent Coulson in The Avengers.

Er gaat zelfs een gerucht rond dat Quicksilver weer terugkomt in Infinity War, nadat uitgelekte beelden vanaf de set een persoon tonen die veel wegheeft van acteur Aaron Taylor-Johnson.


Welke helden denk jij dat er gaan sneuvelen in deze lastige strijd tegen de übermachtige titaan Thanos? Laat het ons weten in de comments hieronder!

23 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NoahMeeuws

Avatar

Voor de trailer van Infinity War, inclusief Thanos: Stuur me een privéberichtje op mijn Facebookpagina FilmJunkie

Prince John

Avatar

Genoeg helden die van mij mogen sneuvelen en hoop dat het inderdaad ook eens gaat gebeuren. Fury en Coulson bleven allebei om maar kwamen weer lekker terug, hoop niet dat dat ook het geval wordt voor Quicksilver, al meer dan genoeg drukte met 67 personages. Ik denk niet dat een van de nieuwere helden zo snel het loodje legt maar eerder de oude bende. Begin maar met War Machine aub.

NoahMeeuws

Avatar

Over de inhoud: Ik hoop eigenlijk dat er hele grote personages doodgaan Smiley face Lijkt me echt tof! Beetje realisme in dat Marvel universum

Master Of Films

Avatar

Voor de trailer van Infinity War, inclusief Thanos:
Cam? Dat is de enige versie die ik ken.

Civilian Supreme

Avatar

Zeiden ze zoiets ook niet bij Civil War?
En idd warmachine en ik denk hawknogwattes gaan er aan maar die hebben niet echt emotionele waarde.
Ik weet wel dat sowieso Spiderman, Thor, dr Strange en Black Panther niet doodgaan.
Misschien Cap of Iron man maar dat is wss ook alleen maar omdat de betreffende acteurs zo langzamerhand willen stoppen.

benjamin

Avatar

" Doctor Strange duurt slechts 115 minuten en is daarmee momenteel de kortste prent"

Ik weet niet of dat helemaal klopt, Thor 2 en Incredible Hulk (en misschien vergeet ik er nog wat) waren korter. En als wat ik vandaag gelezen heb klopt zal Ragnarok met 100 minuten dat record pakken.

Verder niet verrassend dat Infinity War redelijk lang zou duren, al lijkt het mij misschien toch weer een wat te spectaculaire titel. Als het verschil echt slechts een aantal minuutjes is, stelt dat nu ook niet zo gek veel voor.

NoahMeeuws

Avatar

@MOF Cam, inderdaad! Maar er zijn genoeg details te zien.

ridjieddo

Avatar

@MoF, dat zei ik twee dagen geleden al!

Nature

Avatar

2uur 30minuten is toch normaal?

Master Of Films

Avatar

ridjieddo "@MoF, dat zei ik twee dagen geleden al!"
Ah ja...In het algemeen over de reshoots :P

ridjieddo "Hey Filmtotaal, beetje langzaam allemaal ik weet het, maar hebben jullie niks te melden inzake reshoots voor Justice League die net van start zijn?"

Daarom maar even bijvertellen dat de snor van Henry Cavill juist een grote rol speelt achter de schermen. Beetje lekker sappiger maken voor FT. Goed voor de FT clickbaits, FT kattennieuws en FT scheidingen nieuws rond de wereld in Hollywood. ;)

ridjieddo

Avatar

Kan niet sappiger genoeg bij FT en het liefst met zoveel mogelijk taalfouten! Krijgen we nu een Mission Impossible / Justice League crossover waarbij ze per ongeluk M:I beelden gebruiken?

Master Of Films

Avatar

Hopelijk wordt Henry Cavill met snor en baard niet verward met Chris Evans incl snor en baard, die wordt al verward met zijn tweelingbroer Chris Hemsworth incl snor en baard. Wie is wie nou eigenlijk?

ridjieddo " Krijgen we nu een Mission Impossible / Justice League crossover waarbij ze per ongeluk M:I beelden gebruiken?"
Jaaaa met Rebecca Ferguson als Wonder Woman, Ving Rhames als Superman en Tom Cruise als Scientology Surpreme Leader.

Jan231

Avatar

Laat ze toch aub niet Quicksilver terugbrengen. Daar zit toch niemand op te wachten? Er zijn al genoeg personages.

SeanDeNiro

Avatar

Een mooie atoombom die ze alle 70 naar het hiernamaals helpt.

Robbepost

Avatar

Mijn gedroomde sneuvellijst:
- Hawkeye
- Warmachine
- Falcon
- Thor
- Winter soldier
- Scarlet Whitch
- Quicksilver nog een keer
- Cap ivm aflopend contract

rainking

Avatar

Het maakt toch niet uit wie er doodgaan, het zullen achteraf toch wel allemaal Skrulls blijken te zijn.

Akke Moeka Hara

Avatar

Captain America gaat toch zowiezo dood, en Bucky neemt het stokje dan toch over?

SuPa

Avatar

Van mij mogen de helden sneuvelen zonder superkracht. Hawkeye, Black Widow, Falcon etc.

chefry1983

Avatar

Misschien sterven er een hoop of men neemt op een andere manier afscheid van sommige helden.
Voor veel helden zit het avontuur erop en het word tijd voor nieuwe helden.
Nog maar een paar maandjes slapen en dan zien we wel wat er gebeurd in de film(s)

GreenHornet

Avatar

iedereen gaat dood, een tijd reiziger gaat helpen.

Dirk Diggler

Avatar

Gewoon 7 earth Dragon Balls... Shenron oproepen
en iedereen is weer blij Smiley face

nieuwslaatste nieuws

meest populair