Emilia Clarke vindt kritiek op vrouwelijk naakt in 'Game of Thrones' anti-feministisch

Emilia Clarke vindt kritiek op vrouwelijk naakt in 'Game of Thrones' anti-feministisch

Opnieuw spreekt de actrice zich krachtig uit over het onderwerp!

De Britse actrice Emilia Clarke speelt in de populaire HBO-serie Game of Thrones de drakenkoningin Daenerys Targaryen. In de serie is dikwijls veel vrouwelijk naakt te zien, maar niet iedereen is daar even gelukkig mee. Clarke is echter klaar met alle kritiek en haalde dan ook in een recent interview met het blad Elle weer stevig uit naar deze mensen.

De 30-jarige Clarke is net als haar karakter in Game of Thrones, een erg uitgesproken en krachtige vrouw. In seizoen 4 van de onwijs succesvolle serie kwam deze eigenschap ook tot uiting tijdens een seksscène. Haar karakter Daenerys dwong luitenant Daario (Michiel Huisman) zichzelf uit te kleden voor haar neus.

Voor Clarke was dit haar favoriete seksscène om te mogen spelen en bewijst het dat ook vrouwen een krachtige positie kunnen hebben, maar daardoor nog niet minder controversieel. Volgens Clarke krijgt ze dikwijls vele negatieve reacties van fans van de serie op al het vrouwelijke naakt dat in de serie te zien is. Clarke noemt deze kritiek 'anti-feministisch'.

Clarke krijgt zelf vaak het verwijt geen echte feminist te zijn, omdat ze geregeld naakt op beeld verschijnt. Volgens Clarke zijn het vooral de vrouwen zelf die zoveel haten op andere vrouwen, hetgeen enigszins frustrerend is voor de actrice. Eerder zei de ster al dat ze het belangrijk vindt, gezien de huidige politieke situatie, dat vrouwen zich sterk durven op te stellen. Een vrouw met volop zelfvertrouwen naakt op televisie hoort daar volgens de actrice ook bij.



NieuwsFilm

meest populair