Angelina Jolie beschuldigd van psychische mishandeling bij casting getraumatiseerde kinderen

Angelina Jolie beschuldigd van psychische mishandeling bij casting getraumatiseerde kinderen

En dat als VN-ambassadrice...

Angelina Jolie krijgt momenteel een enorme storm van kritiek over zichzelf heen na enkele uitspraken over haar castingsmethode voor een nieuwe film die zij deed in haar recente interview met Vanity Fair. Boze lezers van het blad betichten Jolie zelfs van kindermishandeling.

Jolie bezocht met haar team arme kinderen in weeshuizen, circussen en achterbuurtscholen in het Aziatische land Cambodja, die bij voorkeur een traumatische gebeurtenis hadden meegemaakt in hun leven. Om de juiste actrice te vinden voor de rol van de jonge Loung Ung in First They Killed My Father, werd een nogal twijfelachtige methode gebruikt in de vorm van een spel.

De casting directors zetten steeds een zakje met geld op tafel. De jonge meisjes moesten vertellen waarom zij dat geld nodig hadden en vervolgens wegrennen met het zakje. De regisseurs probeerden de kinderen daarna te pakken en vroegen het geldzakje terug. Het team van Jolie keek toen naar de reacties van de kinderen om te bekijken of ze wel of niet geschikt waren voor de rol.

Srey Moch, het meisje dat uiteindelijk gekozen werd, was het enige kind dat enorm lang bleef staren naar het geldzakje. "Toen Moch gedwongen werd om het geld terug te geven, werd ze overweldigd met allerlei emoties," zo vertelt Jolie met de tranen in haar ogen in het interview met Vanity Fair. Volgens Jolie was de opa van Moch kort daarvoor overleden en had ze het geld willen gebruiken voor zijn begrafenis.

Deze castingmethode van Jolie en haar team valt niet bepaald in goede aarde bij een hoop lezers van Vanity Fair. Veel mensen walgen van de gemene spelletjes die er werden gespeeld met de zwakke meisjes. Ook het gebruik van het geldzakje wordt fel bekritiseerd. Jolie heeft zelf nog niet gereageerd op alle ophef.

NieuwsFilm

meest populair