'Star Wars: The Last Jedi' neemt "buitengewoon" afscheid van Leia

'Star Wars: The Last Jedi' neemt "buitengewoon" afscheid van Leia

John Boyega is er in elk geval zeer positief over.

Het overlijden van Carrie Fisher stelde Lucasfilm, Disney en regisseur Rian Johnson voor een zware uitdaging: hoe ga je om met het overlijden van een iconisch actrice, voor wie je ook in de toekomst van je filmfranchise een grote rol in gedachten had? Door afscheid te nemen in Star Wars: The Last Jedi.

Tijdens een interview met Popcorn with Peter Travers, sprak John Boyega over zijn werkrelatie met Fisher. Gedurende dat gesprek, onthulde hij ook iets over het lot van haar personage, Leia Organa. "De film neemt op een erg buitengewone, buitengewone manier afscheid van haar. Ze wordt in leven gehouden in deze franchise. Weet je, dat is het mooie hiervan, ze leeft in zekere zin voor altijd."

Wat Lucasfilm uiteindelijk doet om afscheid van haar te nemen, de studio zal er heel voorzichtig mee omgaan en realiseert zich wat voor heikel punt dit kan zijn. Moeilijk is het wel: in Colin Trevorrows Episode IX was een grote rol voor Leia weggelegd. Dat betekent dat er in elk geval wat veranderingen nodig zullen zijn geweest achter de schermen van deze film. Vanaf 13 december kunnen we in de bioscopen zien hoe men hiermee omgaat.



NieuwsFilm

meest populair