Alleen Afro-Amerikanen hebben superkrachten in comicverfilming 'Black'

Alleen Afro-Amerikanen hebben superkrachten in comicverfilming 'Black'

'X-Men' meets 'The Wire.'

Productiebedrijf Studio8 heeft de filmrechten van stripboek Black bemachtigd, welke uit 5 delen bestaat en eind 2016 in de winkel verscheen. De miniserie is geschreven door Kwanza Osajyefo en getekend door Jamal Igle. Zowel Osajyefo als artiest Tim Smith 3 treden op als producent en zullen het project van de grond proberen te krijgen.

Black wordt omschreven als een mengeling van X-Men en tv-serie The Wire. Het verhaal speelt zich af in een versie van de Verenigde Staten waar alleen Afro-Amerikaanse mensen superkrachten bezitten. Tiener Kareem Jenkins, die uit Brooklyn komt, ontdekt dit wanneer hij en twee vrienden vol lood gepompt worden door schietgrage politieagenten. Jenkins herstelt echter uit zichzelf van de verwondingen, wordt wakker in een ambulance en vlucht. Weldra stuit hij op een speciale groep, genaamd Project, die zwarte mensen met superkrachten beschermt. Zij trachtten de ontdekking eveneens een geheim te houden, hopende zo een burgeroorlog te voorkomen.

De verfilming, als die er komt, bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium. Zo is er bijvoorbeeld nog geen scenarist aangesteld die de adaptatie moet schrijven. Deadline meldt wel dat Studio8 eerder een distributie deal met Sony Pictures heeft gemaakt. Vermoedelijk zullen zij Black uitbrengen als het zover is.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair