Sony aangeklaagd om soundtrack 'Baby Driver'

Sony aangeklaagd om soundtrack 'Baby Driver'

Had men niet de rechten op een bepaald nummer?

Baby Driver is een prima film, die goed ontvangen is en het aan de box office ook goed doet. Maar belangrijk aan de film van regisseur Edgar Wright is vooral ook de soundtrack. Maar waar je zou denken dat iedereen zijn best zou hebben gedaan om de rechten te krijgen op alle nummers in de film, lijkt dat iets anders te zijn.

The Wrap stelt dat een van de nummers wellicht niet gebruikt had mogen maken. Rolan Feld de zoon van T. Rex gitarist Marc Bolan, heeft Sony aangeklaagd. Volgens hem gingen door het vroegtijdige overlijden van zijn vader in 1977 de rechten op hem over. In een aanklacht stelt hij:

"Sony reageerde met een reeks conflicterende verklaringen, claimend dat andere partijen aangeklaagd zouden moeten worden en verzoeken om meer tijd om de zaak te onderzoeken. Na een paar weken besloot Sony helemaal geen contact meer te hebben met eiser."

Als Rolan Feld gelijk heeft, liggen de rechten op het nummer dus niet bij Sony Music, maar bij Feld zelf. Dan zou hij inderdaad een punt hebben en zal Sony moeten betalen. Maar dat is nu dus aan de Amerikaanse rechter om te bepalen. Het gaat overigens om dit nummer.



NieuwsFilm

meest populair