Is Luke Skywalker de slechterik in 'Star Wars: The Last Jedi'?

Is Luke Skywalker de slechterik in 'Star Wars: The Last Jedi'?

Er zijn aanwijzingen.

In verschillende interviews heeft regisseur Rian Johnson aangegeven dat Star Wars: The Last Jedi heel anders gaat uitpakken dan men zou verwachten. Online wordt er flink gespeculeerd over de rol van Mark Hamills Luke Skywalker. Wordt hij dan misschien de slechterik in The Last Jedi? We hebben wat aanwijzingen opgezocht.

In The Force Awakens was de jongste Skywalker de grote afwezige. Hij was alleen te zien in het laatste shot, waarin hij Daisy Ridley's Rey (voor de eerste keer?) ontmoet. We weten dus nog niet wat hij de afgelopen decennia heeft uitgespookt. In de trailer voor The Last Jedi lijkt Luke wel te suggereren dat "het tijd is dat het ophoudt voor de Jedi." Wat dat ook mag betekenen... En daarboven op kwam recent onderstaande gelekte foto, waarop Hamills Skywalker te zien is in een duidelijk donkerder Jedi gewaad.


Maar er zijn meer aanwijzingen dat Luke Skywalker de slechterik zou kunnen zijn. Zo zei Ridley tijdens een interview "dat het moeilijk is om je helden te ontmoeten, aangezien het anders zou kunnen verlopen als je had verwacht." Hamill zelf heeft al vaker aangegeven dat hij het fundamenteel niet eens is met de Rian Johnsons keuzes rond zijn historische personage.

Ook verschenen er recent twee concept-uitwerkingen van mogelijk te verschijnen The Last Jedi-posters, één affiche voor de helden en één voor de schurken. Op de laatste is Skywalker te zien. Onderstaande posters zijn tekeningen van iemand van Making Star Wars die de conceptposters gezien zou hebben.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
Wat denk jij? Wordt Luke Skywalker de slechterik in The Last Jedi, of toch niet? Er zijn uiteraard ook voldoende andere aanwijzingen dat Luke gewoon Luke blijft.

NieuwsFilm

meest populair