Algemeen

Wat is de meest winstgevende film van 2017?

Tot op heden, en niet de titel die je verwacht...

door Bram de Groot om 12:06 in Algemeen
Dit jaar passeerden de films Beauty and the Beast en The Fate of the Furious al het miljard en er gaan er waarschijnlijk nog wel een paar volgen. De meest winstgevende film blijkt echter geen grote blockbuster te zijn. Die eer gaat naar de kleine horrorthriller Get Out.

De film van debuterend schrijver/regisseur Jordan Peele verscheen in februari en is volgens The Wrap de meest lucratieve film van 2017 tot op heden door 630 procent winst te maken op basis van het productiebudget van $4,5 miljoen en de promotiekosten van $30 miljoen. Wereldwijd noteerde Get Out al een mooie $252 miljoen.

Peele's productiemaatschappij Monkeypaw Productions sloot recent nog een deal met Universal Pictures voor zijn volgende film.


In Get Out ontmoet je het koppel Chris en Rose, gespeeld door respectievelijk Daniel Kaluuya en Allison Williams. Ze hebben het punt in hun relatie bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Rose nodigt Chris vervolgens uit om een weekend door te brengen met haar ouders. In eerste instantie denkt Chris dat het vreemde gedrag van de familie te maken heeft met pogingen hoe om te gaan met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend doet hij enkele verontrustende ontdekkingen die hem naar een andere waarheid leiden.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Eigenlijk zag ik dit wel aankomen XD

horizon

Avatar

Split staat trouwens op de 2e plek.

Robbepost

Avatar

Qua percentage dus...... niet totaal bedrag!

ThomasOMalley

Avatar

Verbazingwekkend genoeg een film die deze positieve cijfers ook daadwerkelijk heeft verdiend! Die gaat niet meer van mijn top 10 af dit jaar.

Shifty777

Avatar

@Robbepost, dat is toch hetzelfde. Als je percentueel het meest winstgevend bent, dan ben je gewoon het meest winstgevend. Er zijn films die veel meer geld hebben binnengehaald, maar dat op een veel groter budget. Dus dan ben je niet meer winstgevend, als je een hoger totaalbedrag hebt, want je kosten waren ook hoger. 'De meest winstgevende film' is namelijk wat anders dan 'de best verdienende film'. Een woordje maakt veel verschil...

eltorro

Avatar

@Shifty777: Je hebt gelijk, alleen maakt dit Get Out niet de meest winstgevende film van het jaar. Get Out heeft de studio iets meer dan 100 miljoen dollar opgeleverd, terwijl bijvoorbeeld Wonder Woman de studio al 150 tot 200 miljoen dollar heeft opgeleverd.

Maar het budget wordt wel vaak overschat, Civil War verdiende vorig jaar het meeste aan de box office terwijl Deadpool misschien wel winstgevender was.

horizon

Avatar

http://mentalfloss.com/article/68552/20-most-profitable-movies-all-time-based-return-investment

Peildatum 2015.

Shifty777

Avatar

Zou kunnen @Eltorro, maar ik ga uit van wat in het artikel staat. Als Wonder Woman winstgevender is geweest qua uitgaves tegenover opbrengsten, dan lijkt me dat het artikel niet klopt, of zie ik iets over het hoofd?

horizon

Avatar

Deze cijfers gaan over return of investment.

Dus hoeveel winst per geïnvesteerde dollar.

Die is bij get out over de 600% winst.

Beauty and the beast 400%

Robbepost

Avatar

@shifty777
Ik dacht even dat het om het meeste geld binnen harken ging. Het gaat om de verhouding uitgaven-inkomsten.

Spiderpig

Avatar

was niet onverwacht, gezien het budget

Goku32

Avatar

Net zoiets als the blair witch toen. Een klein budget maar toch zo goed zijn dat het veel geld heeft opgehaald dus nu krijgen we zoiezo een deel 2 .3 ook

NieuwsFilm

meest populair