Algemeen

'Terminator 2: Judgment Day 3D' aangepast met visuele effecten

James Cameron rekent af met storende fouten.

door Bram de Groot om 19:11 in Algemeen
Misschien heb de je de visueel prachtige trailer voor Terminator 2: Judgment Day 3D al voorbij zien komen in de bioscoopzaal. De 3D-versie gaat namelijk later deze maand in première. Via Entertainment Tonight wordt duidelijk dat deze versie wel iets is aangepast.

Regisseur James Cameron heeft namelijk bepaalde scènes aangepast met nieuwe computeranimaties. Deze zijn overigens niet zo ingrijpend als die van George Lucas bij de originele Star Wars-films. De aanpassingen in Judgment Day zijn vooral meer technische zaken.

Zo zijn er in de 26 jaar oude film alleen aanpassingen gedaan aan het materiaal dat al aanwezig was is in de film. Het zijn cosmetische aanpassingen om een aantal 'goofs' te verwijderen. In onderstaande video geeft Cameron een toelichting.


De meest opvallende aanpassing is de fout tijdens de grote achtervolgingsscène waarin de T-1000 (Robert Patrick) achter John Connor (Edward Furlong) aanzit. In een shot is te zien hoe de ruiten van de truck eruit springen, terwijl ze daarna gewoon weer in de truck zitten. Daarnaast is het gezicht van een stuntdubbel vervangen met die van Arnold Schwarzenegger.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Hij geeft juist aan dat hij in tegenstelling tot George Lucas niet van alles heeft aangepast, ondanks dat ook hij als regisseur door de jaren heen is veranderd.

Volledig terecht dat hij wel enkele visuele details heeft bijgewerkt. Fijn om te zien dat ze ook dat shot met de stunt double van Arnold Schwarzenegger hebben bijgewerkt.

akketa

Avatar

Op het moment dat Arnold met de motor naar beneden springt is ook duidelijk een stuntman en het moment dat hij achter de vrachtwagen vandaan komt en John over gaat tillen.
Mogelijk past hij die ook aan.

Deze aanpassingen tasten hooguit de nostalgie/charme aan. Niet zo erg.
Zie ook de overduidelijke glasplaat van Raiders of the Lost Ark die is weggepoetst vanaf de DVD-release als Indy bij de slangen valt.

SonGoku

Avatar

Gelukkig maar, die overduidelijke stuntman was altijd al een doorn in mijn oog geweest, blij dat dat gefixted is.

Sunspot

Avatar

Aha, ja, die 'stuntman' was het meest opvallend, zo overduidelijk een stuntman, eigenlijk best storend.

Dat met die ruit is niet eens zo heel erg op een of andere manier voor mij Smiley face

Decepticon

Avatar

Ja, die stuntman in die scènes, is idd overduidelijk, ik vind het niet zo storend, het heeft idd zijn charme, voor die tijd.
Maar dit en net zoals die ruiten van de truck, zijn slordigheden en die hoor je bij post-productie en montage hoort weg te werken.

Is de fout met hoe de tijdschriften op de tafel liggen bij Dyson in huis, ook aangepast?

NieuwsFilm

meest populair