George Lucas geeft soms advies voor 'Star Wars'

George Lucas geeft soms advies voor 'Star Wars'

Maar niet meer voor de verhalen.

Hij mag dan wel met pensioen zijn, en Lucasfilm verkocht hebben: George Lucas doet nog altijd mee. Tijdens een interview met Entertainment Weekly vertelde Lucasfilm-voorzitter Kathleen Kennedy dat Lucas nog altijd zo nu en dan advies geeft over de franchise. Hij concentreert zich vooral op de Jedi, minder op de verhalen zelf.

"Niet echt," vertelde Kennedy toen haar gevraagd werd of Lucas nog altijd actief meedenkt over verhalen en films die ontwikkeld worden. "Maar zo nu en dan fluistert hij wat in mijn oor. Gewoonlijk is het iets specifieks of belangrijks voor hem over de training van Jedi. Dat soort dingen."

Aangezien Rian Johnsons Star Wars: The Last Jedi ons naar de eerste tempel van de orde zal brengen, is dat in elk geval een interessante opmerking. Tegelijk kunnen we ons afvragen hoe lang de Jedi het nog maken, want Luke Skywalker (Mark Hamill) vindt het in de trailers tijd om een einde te maken aan de Jedi. Volgens Johnson zullen die woorden een betekenis gaan krijgen in de film.

George Lucas verkocht zijn bedrijf in 2012 voor 4 miljard dollar aan Disney. Hij verkocht toen ook verhalen voor de nieuwe saga, maar die zijn geheel terzijde geschoven.



NieuwsFilm

meest populair