Gerucht: 'Star Wars: Episode IX' keert terug naar Jakku

Toch maar weer een woestijnplaneet?

Ondanks dat Rian Johnsons Star Wars: The Last Jedi nog in première moet gaan, werkt Lucasfilm al hard aan Colin Trevorrows Star Wars: Episode IX. Naar het schijnt keert die film terug naar Jakku, de planeet waar we Rey (Daisy Ridley) leerden kennen in The Force Awakens.

Dat schrijft de site Making Star Wars op basis van een podcast. Schijnbaar is men van plan om weer in Abu Dhabi scènes op te nemen, en precies daar werden de vorige keer scènes die zich op Jakku afspelen gefilmd. Het lijkt erop dat de franchise dus weer terugkeert naar die woestijnplaneet.

Natuurlijk hebben we nog geen officiële bevestiging, maar het nieuws komt van Mark Pickup af, die in kleine rolletjes in een aantal films te zien was. Hij zou daardoor meer kennis kunnen hebben en wellicht is hem gevraagd of hij beschikbaar is voor Episode IX. Een ander gerucht is trouwens dat de film naar Tatooine gaat, dus wie weer is het niet Jakku, maar wel Tatooine waar de franchise naar terugkeert.

Mocht de film wel naar Jakku reizen, toont de nieuwe filmtrilogie een kleine gelijkenis met de oorspronkelijke trilogie van George Lucas. Toen bezochten de eerste en derde film Tatooine. Mocht Jakku niet in The Last Jedi, maar wel in Episode IX voorkomen, vormt dat dus een kleine gelijkenis.

Verwacht wordt dat Trevorrow over een maand of vijf begint met de opnames. Dan zouden er wat aankondigingen moeten volgen, onder meer over de opnamelocaties.



NieuwsFilm

meest populair