Blu-ray recensie: 'Train to Busan'

Blu-ray recensie: 'Train to Busan'

Heerlijke zombiefilm krijgt een prima uitgave.

Regie: Sang-ho Yeon | Cast: Yoo Gong (Seok-woo), Su-an Kim (Soo-An), Yu-mi Jung (Seong-kyeong), Dong-seok Ma (Sang-hwa) e.a. |Release: 30 maart 2017 | Speelduur: 119 minuten
Een zombiefilm, zoals je die slechts zelden ziet. Zo laat het Koreaanse Train to Busan zich het best omschrijven. Niks, iedereen is veilig. Nee, iedereen kan slachtoffer zijn in de onverwachte apocalypse en iedereen moet vechten om te overleven. Nu te koop op Blu-ray en Dvd.

De gescheiden zakenman Seok-woo is altijd druk met zijn werk en heeft nooit tijd voor zijn dochter Su-an. Daarom besluit zij om in haar eentje de trein naar Busan te nemen om naar haar moeder te gaan, Seok-woo heeft geen andere optie dan met haar mee te gaan. Precies op het moment dat de trein vertrekt breekt een virus uit dat mensen in zombies verandert. Een geïnfecteerd meisje weet op het laatste moment in te stappen, waardoor ook in de trein niemand meer veilig is.

Goed ontvangen is Train to Busan sowieso: op RottenTomatoes scoort de film gemiddeld een 7,6 en is 95 procent van de critici positief. De consensus: "Een unieke, en ontzettend onderhoudende, blik op het zombiegenre, met sterk ontwikkelde personages en meer dan voldoende sociaal commentaar om de strakke actie te onderstrepen." Financieel deed de film het verder prima: hij haalde wereldwijd 87,5 miljoen dollar op.

Bekijk de afbeelding
Media: 1x Blu-ray | Video: 16:9 / 1.85:1 | Audio: Koreaans, Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Duits | Retail release: augustus 2017 | EAN: 4-013549-080996 | Met dank aan: Splendid Film
Train to Busan wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Voorop zien we de behoorlijk gave poster van de film, waarop de hoofdpersonen wegvluchten voor gruwelijke zombies. Achterop een synopsis, overzicht met extra's en de gebruikelijke technische details. Maak je het hoesje open, tref je een foto van de film aan en een schijf met epische opdruk.

Beeld en audio

Met zowel de beelden als de audio zit het helemaal goed op deze uitgave. Beelden zijn haarscherp en gedetailleerd. Indrukwekkend zijn ook de visuele effecten, waarbij natuurlijk de make-up van de zombie-acteurs heel erg opvalt. De kleuren zijn verder natuurlijk, al lijken donkere stukken soms iets te duister.

De audio is een 5.1-track, die goed uit de luidsprekers komt. Het geheel is in het Koreaans, dus het dialoog zal je niet echt verstaan, al is het prima te volgen. De geluidseffecten, als je bijvoorbeeld de trein van buiten ziet, klinken ook mooi en van de kanten waarvan je ze verwacht.

Extra's

De extra's vallen behoorlijk tegen. Het gaat om drie dingen: een
Press Screening Q&A, de Original Teaser & Trailer en een B-Roll. Internationaal zit er nog een BTS-video bij, die wij helaas niet krijgen. Dat is jammer, want het was naar het schijnt een erg amusante video.

Mooie uitgave van een fantastische zombiefilm

Train to Busan heeft een mooie uitgave gekregen. Het gaat om een zeer geïnspireerde zombiefilm, volgens onze recensent Kaj van Zoelen een die Spielberg had kunnen maken. We zijn dan ook erg te spreken over deze strakke uitgave, met mooie beelden en audio, en eigenlijk alleen tegenvallende extra's.



NieuwsFilm

meest populair