Geen achtergrond voor Snoke in 'The Last Jedi'

Geen achtergrond voor Snoke in 'The Last Jedi'

En hoe zit het met Kylo?

Empire Magazine heeft een nieuw nummer en daarin lezen we van alles over Rian Johnsons Star Wars: The Last Jedi. Specifiek gaat de regisseur in het blad in op Supreme Leader Snoke (Andy Serkis) en Kylo Ren (Adam Driver). Hij waarschuwt mensen alvast: iedereen die hoopt het achtergrondverhaal van Snoke te krijgen in The Last Jedi zou wel eens teleurgesteld de bioscoopzaal uit kunnen gaan.

"We kregen het complete verhaal van hoe Palpatine aan de macht kwam in de prequels, maar in de oorspronkelijke films is hij precies wat hij moet zijn, namelijk de Keizer," aldus Johnson. "Hij is een duistere kracht: dat enge ding dat overal achter zit. Dat is ook hoe ik Snoke benaderd heb. Ik vind het helemaal niet interessant om uit te leggen waar hij vandaan komt, of wat zijn geschiedenis is. Dat wil ik alleen vertellen als dat nodig is voor het verhaal."

Van Snoke weten we wel al een paar dingen, zoals dat hij de complete opkomst en val van het Keizerrijk meemaakte. Ook schijnt hij te komen uit de onbekende gebieden ver voorbij de grenzen van het sterrenstelsel waar de franchise zich afspeelt. In een van de boeken die verscheen, bleek dat Palpatine een missie naar die onbekende gebieden gestuurd had, omdat hij dacht dat daar de Duistere Kant van de Force vandaan kwam. Wellicht zullen we dat ook zien in de film. Maar duidelijk is hoe dan ook, dat Snoke invloed heeft op Kylo Ren. En ook over hem vertelde Johnson wat:

"Over Kylo Ren schrijven is geweldig. Star Wars draait om de overgang van adolescentie naar volwassenheid. Dat is het hart van deze films en Rey is natuurlijk degene aan wie alles wordt opgehangen. Maar er is ook nog Kylo. In de oorspronkelijke films hecht je je helemaal aan Luke, terwijl Vader die enge andere is. Hij is de minotaurus. Fascinerend aan Kylo en Rey, is dat ze allebei twee kanten van iets zijn. We kunnen allemaal begrijpen hoe Kylo hier gekomen is: snappen die angst die komt kijken bij volwassenheid en uitvogelen wat je plek is, omgaan met angst en je afscheiden van je familie. Hij is niet Vader. Althans, hij is nog niet Vader en dat is iets waar ik me mee bezig wilde houden," aldus de regisseur.

The Last Jedi is vanaf 13 december in de bioscoop te zien.

NieuwsFilm

meest populair