Algemeen

Radicaliseringsfilm 'Layla M' is de Nederlandse Oscar-inzending

Voor beste buitenlandse film.

door Bram de Groot om 16:12 in Algemeen
De film Layla M. wordt naar Hollywood opgestuurd om kans te maken op de Oscar voor beste buitenlandse film. De film van regisseur Mijke de Jong werd uit acht aanmeldingen gekozen door afgevaardigden van verschillende Nederlandse filmbrancheverenigingen en organisaties.

Na de première tijdens het Toronto International Film Festival in 2016 wist de film veel aandacht te trekken en is ondertussen op flink wat filmfestivals vertoond. Ook won het drama prijzen tijdens het Les Arcs European Film Festival, het Munich Film Festival en het Philadelphia Film Festival. Layla M. kan tijdens het Gouden Kalveren Gala eveneens rekenen op beeldjes, met vier nominaties voor onder meer beste film en beste scenario.

De film gaat over de 18-jarige moslima Layla (Nora El Koussour) in Amsterdam-West die langzaam radicaliseert omdat ze zich buitengesloten voelt door zowel de samenleving als haar familie.

Eind januari wordt bekend of Layla M. tot één van de vijf genomineerden behoort.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Nog nooit gehoord van deze film.

meanrat

Avatar

@Darthmar, en dat zit op filmtotaal? Zeker geen totaal beeld van de filmindustrie zo. Was een redelijk succesvolle Nederlandse film en kreeg ook goede kritieken.

flep

Avatar

Wel erg makkelijk acteren met zo'n burka

Master Of Films

Avatar

Juist niet. Normaal zie je een gezicht, waardoor je ook emoties kan zien. Met een burka zou ze met haar ogen moeten "spreken".

Zelfde wat Tom Hardy heeft gedaan in Dunkirk en Dark Night Rises. Adam Driver als Kylo Ren met masker. Voor een tijdje geen gezicht. Andere voorbeelden. David Prowse (ism James Earl Jones) als Darth Vader. Karl Urban als Dredd.

Acteurs zijn dus wel wat beperkter als ze gezicht bedekkingen gebruiken.

GreenHornet

Avatar

is dit een superhelden film. hoe een vrouw langzaam veranderd in een superheld met een zwart pak.

SeanDeNiro

Avatar

Iets om trots op te zijn. Het is echt onze ellende; de islam en Holland gaan al eeuwen hand in hand. End d66/GL/pvda script.

Banned

Avatar

Oei ja, dan denk ik dat België toch wel meer kans maakt met Le Fidèle.

Master Of Films

Avatar

Duurt nog even voordat Le Fidèle in NL te zien is. Ziet er veel belovend uit (Roskam/Schoenaerts)

benjamin

Avatar

Banned "Oei ja, dan denk ik dat België toch wel meer kans maakt met Le Fidèle."
Zou wel kunnen zeker ook omdat de hoofdrolspelers toch relatief bekendere namen zijn. De eerste reacties lijken echter wel gemengd.

Ed Crane

Avatar

Kans op'n Oscar meteen verkeken. Daarnaast ook een verkeerd uitgangspunt voor een film, zo'n narratief.

SeanDeNiro "Iets om trots op te zijn. Het is echt onze ellende; de islam en Holland gaan al eeuwen hand in hand. End d66/GL/pvda script."

Ah, dat was te verwachten, Sean de Niro kent de Vaderlandse geschiedenis niet. Als je zo tegen bent, dan moet je natuurlijk wel de juiste partijen opnoemen. Je kunt gewoon opzoeken wie verantwoordelijk is voor welke wetten. Dan kom je uit bij VVD en CDA. Maar ja, die doen tegenwoordig aan geschiedvervalsing en wijzen naar anderen en daar trapt hun eigen achterban massaal in.

NieuwsFilm

meest populair