Layla M. (2016)

Een geradicaliseerd Nederlands meisje komt van een koude kermis thuis als jihadbruid.
play

6,6 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Nederland
98 Min Nederland

Layla is een 18-jarig meisje, opgegroeid in Amsterdam. Ze is slim, maar ook koppig en heeft een Marokkaanse achtergrond. In tijden van terroristische dreiging, en groeiend wantrouwen richting meisjes met een hoofddoek en jongens met een baard, besluit ze zich bij een groep moslims te voegen die vecht voor het recht hun geloof te belijden.

Regie
Mijke de Jong
Cast
Ilias Addab, Steef Cuijpers, Mohammed Azaay, Nora El Koussour, Husam Chadat, Hassan Akkouch, Nici Granit, Karl Ferlin, Yasemin Cetinkaya, Zouhair Ait Aadi, Miraj de Groof, Sachli Gholamalizad, Kerem Demirci, Sajid Siddiqui, Juju Habip, Batouz Nassaj.
Release
17.11.2016
Release NL
17.11.2016
Release DVD
28.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Mijke de Jong| Cast: Nora El Koussour (Layla), Ilias Addab (Abdel), Hassan Akkouch (Zine), e.a.| Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2016

Radicalisering en jihadisme zijn actuele thema's, maar in films zien we ze vooral langskomen in de vorm van eendimensionale slechte personages of vanuit een mannelijk perspectief. Mijke de Jong koos ervoor om te laten zien hoe een gewoon Amsterdams meisje kan worden meegetrokken in de extreme visies en levensstijl van jihadstrijders.

Layla is een Nederlands meisje met Marokkaanse ouders. Ze woont in Amsterdam met haar ouders, oma en broer en lijkt op het eerste gezicht een normale vwo-student. Maar van binnen is ze zoekende naar een identiteit en al snel komt ze via de voetbalclub in contact met een groepje jonge moslims die extremer zijn in hun geloofsuitingen dan Layla. Zij raakt geïntrigeerd door hun ideeën en interpretatie van de Koran. Het helpt natuurlijk dat ze gevoelens heeft voor een van de jongens in de groep genaamd Abdel.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Layla M. Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Layla M.

acties