Arthouse

'Layla M.' wint twee Angela Awards

Regisseur Mijke de Jong en actrice Nora El Koussour vielen in de prijzen op het Subtitle European Film Festival in Ierland.

door Kaj van Zoelen om 13:02 in Arthouse
Regisseur Mijke de Jong en actrice Nora el Koussour hebben een Angela Award gewonnen voor Layla M.. Ze wonnen de prijzen tijdens de slot avond van het Subtitle European Film Festival.

Voor Nora el Koussour is dit de tweede keer dat ze een prijs wint vanwege haar acteerprestaties in LAYLA M. Tijdens het Philadelphia Film Festival ontving ze al de speciale juryprijs 'Honorable Mention for Outstanding Performance'. Zij speelt in de film een Amsterdams meisje van Marokkaanse afkomst dat zich aansluit bij een groep jonge radicale moslims.

Layla M.. draait momenteel nog in bioscopen en filmtheaters in Nederland en België en trekt in Nederland na twee weken al meer dan 20.000 bezoekers. In de eerste week moesten er extra voorstellingen worden ingelast en zat de zaal in bioscoop De Munt in Amsterdam bomvol. Ongewoon voor een filmhuisfilm.

Layla M. is alweer de negende speelfilm van Mijke de Jong, geschreven door Jan Eilander in samenwerking met de regisseur. De Jongs films wonnen al verschillende prijzen, waaronder Gouden Kalveren voor Joy (2010), Tussenstand (2007) en in 1997 voor de vijf actrices van Broos.

Het Subtitle European Film Festival is een festival dat jaarlijks gehouden wordt in Kilkenny, Ierland. Het festival vierde dit jaar het eerste lustrum. Het is niet de eerste keer dat Nederlanders in de prijzen vallen daar. In 2015 won Gijs Naber voor Aanmodderfakker. In 2014 kregen Carice van Houten en Gijs Scholten Van Aschat Angela Awards, en in eerdere jaren wonnen onder andere Sacha Polak, Hannah Hoekstra en Robert de Hoog een Angela Award.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair