De grote winnaar bij de Gouden Kalveren is een heerlijk komisch-cynische kijk op het leven van een nietsnut, wiens leven op zijn kop wordt gezet door een zestienjarige oppas.
play

6,4 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
100 Min Nederland

Over mannen die te lang jongens blijven en vrouwen die te snel een vrouw willen zijn. De 32-jarige eeuwige student Thijs sloft ogenschijnlijk zorgeloos door het leven dat gevuld is met bier, meiden, donaties van zijn moeder, hangen met zijn huisgenoot en wat werkshiftjes in een sfeerloze mediagigant. Wanneer hij de zestienjarige oppas van zijn zus ontmoet, een jongvolwassen meisje met torenhoge ambities en een uitgestippeld plan voor het leven, wordt Thijs keihard geconfronteerd met de gevolgen van zijn bestaan

Regie
Michiel ten Horn
Cast
Yannick van de Velde, Gijs Naber, Anniek Pheifer, Nick Golterman, Anis de Jong, Markoesa Hamer, Pepijn Cladder, Randy Fokke, Martijn Hillenius, Glenn Durfort, Tomer Pawlicki, Alexandra Groenestein, Cendy Onstein, Burt Lamaker, Wolf de Witte van Leeuwen, Stephen Liebman, Niels Pasteuning, Hans Doodkorte, Sanne Oussoren.
Release
30.09.2014
Release NL
06.11.2014
Release DVD
03.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Michiel ten Horn | Cast: Gijs Naber (Thijs), Yannick van de Velde (Walter), Roos Wiltink (Lisa), Martijn Hillenius (Tim), Anniek Pheifer (Simone), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2014

Michiel ten Horn debuteerde twee jaar geleden met zijn eerste lange speelfilm De Ontmaagding van Eva van End. Centraal hierin stond een sneu ongezien meisje in een ogenschijnlijk hecht gezin wier leven compleet op zijn kop werd gezet door de komst van een knappe Duitse uitwisselingsstudent. Met Eva was een boel mis en de irritant perfecte Veit miste nog net een aureooltje boven zijn hoofd. De komst van de jongen zorgde ervoor dat de rotte plekken van het gezin naar boven kwamen, maar ook dat Eva opbloeide. Ten Horn betoonde zich een begenadigd en genadeloos observant met een wrang gevoel voor humor dat deed denken aan het werk van Todd Solondz en Wes Anderson. De jonge filmmaker - afkomstig uit de animatiewereld en met een sterk gevoel voor beeldcompositie - wist zelfs in het buitenland de aandacht te trekken.

Net als bij Eva het geval was zorgt ook in Ten Horns tweede tragikomedie een buitenstaander voor een omslag in het leven van de hoofdpersoon. Eeuwige student Thijs heeft eigenlijk nooit meer gedaan dan een beetje aanklooien in het leven. Om hem heen worden gezinnetjes gesticht en carrièreladders beklommen, maar dertiger Thijs heeft naast de studie die maar niet opschiet een troosteloos baantje bij een mediagigant. Zelfs de sukkel van de afdeling streeft hem voorbij wanneer deze promotie maakt. Thijs is een moederskindje want ma haalt hem voortdurend uit de financiële sores. Bij zijn zus komt de lambal in contact met de veel jongere oppas Lisa. Terwijl Thijs zo lang mogelijk probeert een kleine jongen te blijven heeft Lisa haar hele toekomst al uitgestippeld. Hun werelden kunnen niet verder uiteenlopen, maar tussen Thijs en Lisa ontstaat een onweerstaanbare aantrekkingskracht.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Aanmodderfakker Nieuwsberichten

Laatste reacties

Kabol

"...Zeer matige film. Het begint even leuk maar daarna is het 2 uur lang hetzelfde. Hij blijft doorklooi......"

hansbeer

"...Dat ie "nu al" op tv komt zegt alles; zeer slechte film met veel flauwe slappe humor, ook totaal ni......"

Aanmodderfakker

acties