James DeMonaco over plot 'The Purge: The Island'

James DeMonaco over plot 'The Purge: The Island'

DeMonaco zal ditmaal enkel produceren en niet regisseren.

Aangezien de derde film in de reeks, The Purge: Election Year, een redelijk definitief einde bracht aan de filmreeks, gaan we met het vierde deel terug naar waar het allemaal begon. James DeMonaco, regisseur van de eerste drie films, heeft namelijk onthuld dat de titel van het vierde deel officieel The Purge: The Island is en dat het een prequel betreft. Tijdens een interview met Vulture liet DeMonaco, die nu alleen als producent dienst doet, weten dat het verhaal van de film zich afspeelt tijdens de allereerste 'Purge'-nacht op Staten Island:

"Het is de eerste experimentele Purge, wat ik eigenlijk niet had mogen loslaten, maar goed nu weet je het al. De film komt volgend jaar juli uit."

DeMonaco bevestigt daarnaast dat een prangende vraag in de nieuwe film zal worden beantwoord: Waarom verlaten mensen de grote steden niet tijdens de Purge? Aldus DeMonaco:

"Ik vroeg mij af hoe je mensen binnen kon houden tijdens de eerste Purge, en daarom kwam ik op het idee van een financiele tegemoetkoming. Inwoners van Staten Island kunnen heel makkelijk naar Brooklyn gaan, en daarom wordt hen een smak geld beloofd als ze thuisblijven. Je komt er in de film achter hoe grotesk het idee van de Purge eigenlijk wel niet is."

DeMonaco werkt naast het vierde deel ook aan een Purge-serie, die meer achtergrondinformatie zal geven over de Purge.



NieuwsFilm

meest populair