The Purge: Election Year (2016)

I Purged

Derde uiting in de beangstigende dystopiereeks is wederom sterker en controversiëler dan het voorgaande deel, maar laat nog steeds veel potentie liggen.
play

5,8 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Horror
  • Thriller
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
109 Min Verenigde Staten

Het is twee jaar geleden dat Leo Barnes zich ervan weerhouden heeft om wraak te nemen tijdens de Purge-avond. Inmiddels is hij hoofd beveiliging van senator Charlie Roan, met als missie haar te beschermen in de strijd om het presidentschap en het overleven van het jaarlijkse ritueel dat de armen en onschuldigen op scherp zet. Wanneer er vervolgens verraad plaatsvindt, worden ze gedwongen de straat op te gaan. Uitgerekend op de avond dat er geen hulp beschikbaar is.

Regie
James DeMonaco
Cast
Frank Grillo, Mykelti Williamson, Elizabeth Mitchell, Edwin Hodge, Ethan Phillips, Raymond J. Barry, Betty Gabriel, David Aaron Baker, Joseph Julian Soria, Christopher Baker, Kyle Secor, Liza Colón-Zayas, Terry Serpico, Barry Nolan, Stephanie McIntyre, Leah Procito, Kristen Annese, J.P. Valenti, Kimberly Howe, Juani Feliz, Pamela Figueiredo Wilcox, Lexie Roth, Shawn Contois, Sparrowhawk, Brittany Mirabile, Portland Helmich, Rob Vardaro, London Hall, Jared Kemp, Adam Cantor.
Release
01.07.2016
Release NL
07.07.2016
Release DVD
16.11.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: James DeMonaco | Cast: Frank Grillo (Leo Barnes), Elizabeth Mitchell (Senator Charlie Roan), Mykelti Williamson (Joe Dixon), Joseph Julian Soria (Marcos), Betty Gabriel (Laney Rucker), Terry Serpico (Earl Danzinger), Edwin Hodge (Dante Bishop), Kyle Secor (Minister Edwidge Owens), Ethan Phillips (Chief Couper), Brittany Mirabile (Kimmy), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2016

Na een tweejarige rustpauze keert de Purge weer terug, de jaarlijkse vrije moorddag zonder consequenties, ditmaal met een politiek tintje. De elite en corrupte regeringsleden laten niet alleen subsidieslurpende arme mensen uitgeroeid worden, maar ook de politieke moraalridders die het proberen te stoppen. Wederom is de insteek vrij creatief en sadistisch; The Purge: Election Year blijft een horrorachtige neowestern waarbij schietpartijen worden aangemoedigd, onder het mom van Amerikaanse rechten en sociaal Darwinisme. Dit jaar lijkt de filmserie controversiëler dan ooit, met thrillermomenten die angstvallig dichtbij de realiteit komen.

Voorgangers The Purge en The Purge: Anarchy werden dankzij de combinatie van een origineel concept en een laag budget een soort mini-kaskrakers. Toch waren de films geen meesterwerken en werden ze teruggehouden door een kleinschalig gevoel, B-filmachtige dialogen en goedkope schrikmomenten. Bovendien maakten de films er topsport van om zoveel mogelijk deus ex machina’s op een rijtje te krijgen. Gelukkig neemt James DeMonaco de natuurlijke selectie van de serie ter harte en verbetert hij in iedere sequel meerdere pijnpunten. Anarchy maakte gehakt van de kleinschaligheid en oninteressante personages door Frank Grillo een rol te geven als een nonchalante badass die zich een weg moet banen door de stad. Election Year opteert vooral voor een sterkere opbouw.

alle artikelen (7)

The Purge: Election Year Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Purge: Election Year

acties