Michael Keaton over weigeren 'Batman 3'

Michael Keaton over weigeren 'Batman 3'

Een slimme keuze.

Recent was Michael Keaton nog als de voornaamste slechterik te zien in Spider-Man: Homecoming. Dit was niet de eerste keer dat hij opdook in het superheldengenre. Hij speelde namelijk Batman in de succesvolle films Batman (1989) en Batman Returns (1992). Een derde deel zat er niet in. Tegenover The Guardian liet hij weten waarom.

"De film was gewoon niet goed. Ik trachtte mijn geduld te bewaren, maar op een zeker moment kon ik het niet meer aan. De film zou verschrikkelijk worden. Maar, kijk, in de jaren 90 was er een zeer afschuwelijke smaak en daar heb ik waarschijnlijk aan bijgedragen, helaas. In die tijd was er een overmaat aan nouveau riche, iedereen was bekend om zijn privévliegtuigen en andere dingen," aldus de Keaton.

De eerste twee Batman-films werden geregisseerd door Tim Burton. Het derde deel belandde echter in handen van Joel Schumacher die met Batman Forever (1995) en het nog matigere Batman & Robin (1997) de reeks de nek omdraaide.

Keaton blijkt geen spijt te hebben van het weglopen: "Ik dacht, ik doe het voor de lange termijn. Ik wil dit niet doen. En de waarheid is, en ik wil niet opscheppen, ik had het goed. Vele mensen die het toen voor het zeggen hadden zijn al lang weg."



NieuwsFilm

meest populair