Idris Elba: toekomst 'The Dark Tower' niet zeker

Idris Elba: toekomst 'The Dark Tower' niet zeker

Hij trekt zich verder niks aan van de slechte kritieken.

Dat The Dark Tower er eindelijk is, is al heel grote prestatie. Maar echt goed werd de film van Nikolaj Arcel niet ontvangen en gezien de tegenvallende box office opbrengst (107 miljoen dollar wereldwijd, op een budget van 60 miljoen dollar), is het maar de vraag of het magnum opus van Stephen King tot meer films of zelfs de geplande tv-series leidt. Acteur Idris Elba zegt het niet te weten.

"Ja, om eerlijk te zijn, weet ik het niet. Ik weet wel over de TV-serie, maar niet zeker hoe ver die is. Ik weet ook niet wat er hierna zal gebeuren. Zoals je weet, werd de film gemengd ontvangen en hielden sommigen ervan, maar anderen haatten het. Dus wie weet," aldus Elba.

De acteur vertelt dat het moeilijk was om de acht boeken van Stephen King te verfilmen en dat hij zich daarom niks aantrekt van slechte recensies. "Uiteindelijk heeft iedereen een mening en dat is prima. Maar ik stel me voor bij een film als The Dark Tower - als je iets van literatuur weet - is dat het als boek erg moeilijk is om te begrijpen en ook te verfilmen. Tot een van de recensenten die er iets van te zeggen had, dat zelf verfilmt en het goed voor elkaar krijgt, maakt het me niet zoveel uit wat ze zeggen."

Waar The Dark Tower niet echt geslaagd lijkt te zijn, is dat wel zo bij andere King-verfilmingen. Denk maar aan [film=]It[/film], dat een gegarandeerde hit lijkt te zijn.



NieuwsFilm

meest populair