Algemeen

Idris Elba: toekomst 'The Dark Tower' niet zeker

Hij trekt zich verder niks aan van de slechte kritieken.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:11 in Algemeen
Dat The Dark Tower er eindelijk is, is al heel grote prestatie. Maar echt goed werd de film van Nikolaj Arcel niet ontvangen en gezien de tegenvallende box office opbrengst (107 miljoen dollar wereldwijd, op een budget van 60 miljoen dollar), is het maar de vraag of het magnum opus van Stephen King tot meer films of zelfs de geplande tv-series leidt. Acteur Idris Elba zegt het niet te weten.

"Ja, om eerlijk te zijn, weet ik het niet. Ik weet wel over de TV-serie, maar niet zeker hoe ver die is. Ik weet ook niet wat er hierna zal gebeuren. Zoals je weet, werd de film gemengd ontvangen en hielden sommigen ervan, maar anderen haatten het. Dus wie weet," aldus Elba.

De acteur vertelt dat het moeilijk was om de acht boeken van Stephen King te verfilmen en dat hij zich daarom niks aantrekt van slechte recensies. "Uiteindelijk heeft iedereen een mening en dat is prima. Maar ik stel me voor bij een film als The Dark Tower - als je iets van literatuur weet - is dat het als boek erg moeilijk is om te begrijpen en ook te verfilmen. Tot een van de recensenten die er iets van te zeggen had, dat zelf verfilmt en het goed voor elkaar krijgt, maakt het me niet zoveel uit wat ze zeggen."

Waar The Dark Tower niet echt geslaagd lijkt te zijn, is dat wel zo bij andere King-verfilmingen. Denk maar aan [film=]It[/film], dat een gegarandeerde hit lijkt te zijn.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

schrader

Avatar

"Tot een van de recensenten die er iets van te zeggen had, dat zelf verfilmt en het goed voor elkaar krijgt, maakt het me niet zoveel uit wat ze zeggen."

Dat is niet de baan van recensenten. Zo'n onnodige uitspraak vind ik dit altijd.

Thiver

Avatar

Oh, ik dacht dat al mijn collega-filmrecensenten in de startblokken stonden om in de filmwereld aan de slag te gaan... net zoals alle sportcommentatoren jarenlang in het geheim trainen zodat ze kunnen invallen wanneer een sporter geblesseerd raakt. ;) Maar even serieus, ik had Idris Elba ook intelligenter ingeschat. Toevallig had de heer Chipman eerder deze week iets te melden wat hier wel redelijk op aansluit:

esteban

Avatar

Recensent... Dat is sowieso geen job. Jan en alleman heeft een mening, de ene kan het al wat beter verwoorden dan de andere, of de zaken beter benoemen. Maar film besprekingen die echt een inzicht verschaffen en zodoende een meerwaarde zijn? Daar moet je lang naar op zoek. Tegenwoordig is het meer te doen om een vlotte leesbeurt met oneliners dan om inhoud. En zo is het wel erg makkelijk te oordelen over films waar onwaarschijnlijk veel mensen vol overgave hard en lang aan gewerkt hebben.

benjamin

Avatar

Die "doe het dan zelf"-uitspraak vind ik ook maar zo'n flauwe dooddoener. Mag je dan ook op restaurant niet opmerken als je eten nog rauw zou zijn zolang je zelf geen Michelinsterren hebt?

Ed Crane

Avatar

Nee, evenmin als je kritiek op politici mag hebben als je zelf de politiek niet ingaat.

@Thiver:
Ja holy fuck, niet zozeer dat filmpje van MovieBob, maar die game! Ik wist tot MovieBob niet dat die game bestond. Briljant, een game alsof het die hallucinante 30s cartoons is.

ThomasOMalley

Avatar

Ed Crane "Nee, evenmin als je kritiek op politici mag hebben als je zelf de politiek niet ingaat."
Of ik lees het verkeerd (als in, je bedoelt juist dat je wél kritiek mag geven op politici zonder in de politiek te zitten), of dit is een nogal regressieve uitspraak van je Eddie.

Ed Crane

Avatar

Ja wat krakkemikkig geformuleerd allicht, maar men zal vast begrijpen wat ik eigenlijk bedoel te zeggen :)

rainking

Avatar

Ed Crane
Ik wist tot MovieBob niet dat die game bestond. Briljant, een game alsof het die hallucinante 30s cartoons is.

't Is één van de redenen dat ik een Xbox One heb gekocht. Ben meer van de PlayStation, maar ik koop de Microsoft en Nintendo consoles vaak een paar jaar later voor de console exclusives.

En om heel eerlijk te zijn... Ik heb m'n Xbox One S nu 3,5 maand, m'n Wii U zo'n 3,5 week en ik heb ondertussen al bijna langer achter de Wii U gezeten dan achter de Xbox One.

Duck-Twacy

Avatar

misschien een movie black Roland meets IT part 3

rainking

Avatar

benjamin
Die "doe het dan zelf"-uitspraak vind ik ook maar zo'n flauwe dooddoener.

Als ik een vaatwasser heb ingebouwd en de klant vindt het niet mooi staan (oftewel, ik heb m'n best er niet op gedaan), dan hoef ik ook niet aan te komen met "doe het dan zelf".

Master Of Films

Avatar

He Idris Elba "het doe het dan zelf" doe je bij de Gamma, Praxis, Karwei en doe Horn "sorry" Bach.
Een welverdiende +1 voor schrader en een welverdiende -1 voor Idris Elba.

ThomasOMalley

Avatar

rainking "Als ik een vaatwasser heb ingebouwd en de klant vindt het niet mooi staan (oftewel, ik heb m'n best er niet op gedaan), dan hoef ik ook niet aan te komen met "doe het dan zelf"."

Deze vergelijking gaat niet op. Idris Elba is niet betaald door recensenten om een film voor hen te maken die aan hun eisen moest voldoen.
Bovendien is de conclusie dat je je best niet hebt gedaan wanneer iemand ontevreden is over je prestatie, niet de enige conclusie die getrokken kan worden.

nieuwslaatste nieuws

meest populair