Algemeen

Jack Huston bemachtigt rol in Martin Scorsese's 'The Irishman'

De al imponerende cast bestaat uit Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci en Harvey Keitel.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 14:38 in Algemeen
Martin Scorsese's nieuwste film is weer een naam rijker. Website Deadline heeft bekendgemaakt dat Ben-Hur-acteur Jack Huston in de biografische misdaadfilm The Irishman zal optreden naast andere acteurs zoals Robert De Nrio, Al Pacino, Joe Pesci en Harvey Keitel. De aanwinst is geen vreemde, omdat Huston in het door Scorsese geproduceerde Boardwalk Empire speelde. Hetzelfde geldt overigens voor Bobby Cannavale, die ook in de serie van HBO te zien was, en juli dit jaar aan de cast is toegevoegd.

The Irishman wordt gebaseerd op Charles Brandt's boek uit 2005, welke de volgende lange titel heeft: I Heard You Paint Houses: Frank 'The Irishman' Sheeran and Closing the Case on Jimmy Hoffa. Het plot van de film kunnen we gelijk uit de naam halen. We volgen Sheeran, gespeeld door De Niro. Hij was een beruchte huurmoordenaar van de maffia die op zijn sterfbed aan Brandt zou hebben onthuld hoe de Amerikaanse vakbondsleider Jimmy Hoffa om het leven gekomen is. Hoffa, die een band met de georganiseerde misdaad had, verdween in 1975 en is nooit meer teruggevonden. Zeven jaar later werd hij officieel doodverklaard.

Hoffa wordt in de film gespeeld door Pacino. Zowel hij als De Niro en Pesci zullen door middel van digitale effecten jongere gezichten krijgen. Het verhaal overspant namelijk tientallen jaren. Het zou ook hierdoor gekomen zijn dat het budget zo hoog is: $ 125 miljoen. Vele filmstudio's wilden daarom niets met het project te maken hebben. Streamingdienst Netflix nam later het prijskaartje voor diens rekening en zal de misdaadfilm in de herfst van 2019 uitbrengen.

De opnames zijn vorige maand begonnen in New York City. Als alles op rolletjes verloopt zullen de camera's tot en met december aanstaan. In The Irishman zullen we ook Ray Romano zien, die naast Cannavale speelde in Vinyl - een serie van HBO, eveneens gemaakt door Scorsese. Het is niet bekend welke rol Huston op zich zal nemen. Romano, Cannavale en Keitel spelen in ieder geval maffiosi.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair