Blu-ray

Blu-ray review 'Drone' - Sean Bean vs. slachtoffer

Het type dat je zeker niet tegen wilt komen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 15:31 in Blu-ray
Regie: Jason Bourque | Cast: Sean Bean (Neil Wistin), Patrick Sabongui (Imir Shaw), Maxwell Haynes (Shane Wistin), Mary McCormack (Ellen Wistin), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Bioscooprelease: geen

Een drone met een camera die boven je achtertuin blijft hangen is uiteraard niet echt iets dat de privacy-wetgeving onderstreept. Een drone met bom eraan gaat nog een stapje verder. Ondertussen zijn er al een aantal films over gemaakt. Dit jaar verscheen de thriller Drone met Sean Bean en in deze film wordt duidelijk dat ook bewoners van een oorlogsgebied de drones liever kwijt dan rijk zijn.

In Jason Bourque's Drone (FT Stercijfer = 5,0) is Neil een anoniem, maar cruciaal radertje in de machine van Amerika's war on terror. Op duizenden kilometers van zijn doelwitten, vliegt hij drones voor de CIA. Zijn gezin weet van niets. Maar Neils zorgvuldig opgetrokken façade begint af te brokkelen wanneer een klokkenluiderssite hem aanwijst als de man achter de knoppen van een paar dodelijke droneaanvallen. Plots staat Imir Shaw voor zijn deur, een enigmatische Pakistaanse zakenman die Neil persoonlijk verantwoordelijk acht voor de dood van zijn vrouw en dochtertje. Maar Imir is niet alleen uit op pure wraak. Dit keer dreigt de collateral damage veel dieper te gaan.

Source 1 Media bracht de thriller onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave en de content op de schijf.

Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8717662574023 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Source 1 Media

De Blu-ray schijf van Drone zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnen een waarschuwing en de kijkwijzer (12 jaar). Daarna springt het hoofdmenu in beeld.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave van Drone is netjes en toont een modern geheel. De beelden zijn vrij van ruis en blijven doorlopend zeer scherp. De kleuren lijken doorgaans wat flets en dat doet de film een wat saaie uitstraling geven. Doordat er verder geen mankementen zijn, geeft deze uitgave verder een prima High Definition-beleving.

Geluid

Het geluid, aangeleverd door een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack, is basic en weinig opvallend. In het begin is het ondersteunende geluid meer aanwezig, maar daarna neemt de dialoog de overhand. De Arabische muziek is verder een prima keuze. Allemaal niet enorm opvallend en niet echt de schijf die je moet opzetten om je surround set te testen.

Bonusmateriaal

Het hoofdmenu is er alleen voor de Nederlandse ondertitels en het opstarten van de hoofdfilm. Er zijn door geen extra's aan de schijf toegevoegd door Source 1 Media. En uiteraard is dit een gemis voor de liefhebber van de film.

Anders dan je zou verwachten; basic Blu-ray

Drone is niet meer dan een snelle tussendoorfilm en verdiende eigen een wat ander verloop, zeker als je meer actie had verwacht bij de hoes, de synopsis of de titel. Eigenlijk is de film ook meer een drama, dan een pakkende thriller. Voor Sean Bean betekent het een zoveelste b-film en het zal ook niet de laatste zijn. Deze Blu-ray uitgave biedt helaas aan de film, in een redelijke weergave. Hieronder de trailer voor de film:0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair