Gold

Gold (2016)

Prove 'em all wrong

Matthew McConaughey gaat helemaal op in zijn transitie van nietsnut naar succesvolle goudzoeker.
play

5,8 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

Een falende zakenman en goudzoeker werkt samen met een evenmin succesvolle geoloog en avonturier. Samen trekken ze de Indonesische jungle in om eindelijk succes te behalen.

Regie
Stephen Gaghan
Cast
Matthew McConaughey, Michelle Williams, Edgar Ramírez, Stacy Keach, Bruce Greenwood, Adam LeFevre, Michael Landes, Bryce Dallas Howard, Toby Kebbell, Rachael Taylor, Corey Stoll, Dylan Kenin, Bill Camp, Lora Martinez, Macon Blair, Timothy Simons, Frank Wood, William Sterchi, Craig T. Nelson, Joshua Harto, Bhavesh Patel.
Release
25.12.2016
Release NL
16.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Stephen Gaghan | Cast: Matthew McConaughey (Kenny Wells), Edgar Ramirez (Michael Acosta), Corey Stall (Brian Woolf), Bryce Dallas Howard (Kay), e.a.| Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2016

Niet al te lang geleden werd Matthew McConaughey gezien als iemand die het vooral moest hebben van zijn looks en het beste tot zijn recht kwam in het romkomgenre. Maar de laatste jaren heeft hij zich ontpopt tot een heel ander soort acteur, een die helemaal in de huid van zijn personages kruipt en niet bang is om zichzelf lelijk te maken voor een rol. Viel hij voor Dallas Buyers Club kilo's af om een aidspatiënt te spelen, voor Gold kwam hij juist kilo's aan.

McConaughey speelt zakenman Kenny Wells. Na het familiebedrijf over te hebben genomen, gaan de zaken niet voor de wind. Maar dan droomt hij over een geoloog die hij een keer heeft ontmoet, die hem ooit vertelde over goud in de Indonesische jungle. Hij geeft zijn laatste centen uit om deze Michael Acosta op te zoeken en samen op jacht te gaan naar het goud. Met succes; ze stuiten op een van de grootste goudvoorraden ter wereld. Ineens wil iedereen een graantje meepikken. Wall Street ligt aan hun voeten en het lijkt erop dat Kenny en Michael miljardair zullen worden. Maar dan blijkt het allemaal niet te zijn wat het lijkt.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Gold Nieuwsberichten