Waarom 'The Last Jedi'-regisseur Rian Johnson 'Star Wars IX' weigerde

En deze overliet aan J.J. Abrams.

Volgens Deadline stond J.J. Abrams niet bovenaan het lijst voor de regie van Star Wars: Episode IX. Dit zou Rian Johnson zijn geweest, de regisseur van het binnenkort te verschijnen Star Wars: The Last Jedi.

Volgens Deadline zou Johnson de klus aangeboden hebben gekregen, maar hebben geweigerd. De site geeft geen duidelijke reden waarom Johnson heeft geweigerd, maar een interview in Japan blijkt veel duidelijk te maken.

"Het was nooit mijn plan om Episode IX te regisseren, dus ik weet niet wat ermee gaat gebeuren. Ik focus mij helemaal op Episode VIII en de belevenis die daarmee gepaard gaat. Nu denk ik alleen nog aan het promoten van de film en hoe het publiek reageert. Dus nee, daar denk ik helemaal niet aan," aldus Johnson. "Wie het ook doet, ik zal heel blij zijn om weer onderdeel te zijn van het publiek om te bekijken wat de volgende filmmaker ons zal laten zien en waar dit verhaal zal eindigen."


Klaarblijkelijk zat Johnson helemaal niet te wachten op de klus. De keuze van Walt Disney en Lucasfilm om opnieuw voor Abrams te gaan is uiteraard niet raar. Zijn The Force Awakens uit 2015 wist wereldwijd ruim $2 miljard op te halen en nog steeds staat de hoogste Noord-Amerikaanse openingsscore op naam van de film, met $248,0 miljoen.

Star Wars IX heeft sinds gisteren ook een nieuwe verschijningsdatum: 20 december 2019.

NieuwsFilm

meest populair