'Tomb Raider' brengt ook nieuwe elementen naar franchise

'Tomb Raider' brengt ook nieuwe elementen naar franchise

Maar haalt veel inspiratie uit de laatste games.

Actrice Alicia Vikander is druk bezig met de promotie van Euphoria, maar heeft ook tijd om wat vragen te beantwoorden over de aankomende Tomb Raider-reboot. Zo vertelde ze dat de film van Roar Uthaug elementen van de rebootgames meeneemt, maar ook iets nieuws introduceert.

"Ze is een erg geliefd personage, zoals je zie, en ik ben opgegroeid met de spellen en vond het fantastisch toen ik vijftien was en de films met Angelina Jolie uitkwamen," begon Vikander. "Ze maakte haar echt tot een icoon met die films. De videogame veranderde behoorlijk de laatste jaren en kreeg in 2013 die reboot. Nu is het heel erg een oorsprongsverhaal geworden. Het is een beetje gaan draaien om het buurmeisje dat een reis onderneemt en de actieheld wordt die we zijn gaan kennen. Dus ik denk dat er een boel van die elementen zijn, we doen haar echt recht aan en er zijn tegelijk veel nieuwe elementen die hopelijk zullen verbazen en mensen zullen laten meeleven."

De reboot draait om de zoektocht van Lara Croft naar haar vader, die in Japan verdween. Ze gaat op reis naar zijn laatst bekende locatie en bevindt zich ineens in een levensgevaarlijk avontuur. Vanaf 15 februari in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair