Tomb Raider (2018)

Her legend begins.

Lara Croft is terug! Maar zitten we daar op te wachten?
play

5,7 details

  • 119 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Fantasy
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
119 Min Verenigde Staten

Zeven jaar na de verdwijning van haar vader, heeft de 21-jarige Lara geweigerd de leiding over zijn wereldwijde zakenimperium over te nemen. In plaats daarvan werkt ze nog als fietskoerier in Londen, en studeert ze op de universiteit. Uiteindelijk raakt ze geïnspireerd om de verdwijning van haar vader te onderzoeken en reist ze naar zijn laatst bekende locatie: een tombe op een eiland ergens voor de kust van Japan. Opeens staat er veel op het spel voor Lara, die tegen de keer en enkel bewapend met haar scherpe geest, blinde vertrouwen en inherente koppigheid, moet leren zichzelf voorbij haar grenzen te gaan. Dit terwijl ze naar het onbekende reist. Mocht ze dit gevaarlijke avontuur overleven, zal het haar vormen, en de naam Tomb Raider doen verdienen.

Regie
Roar Uthaug
Cast
Alicia Vikander, Kristin Scott Thomas, Daisy Ridley, Dominic West, Walton Goggins, Derek Jacobi, Hannah John-Kamen, Helena Holmes, Daniel Wu, Alexandre Willaume-Jantzen, Bernardo Santos, Kenneth Fok, Adrian Collins, Tamer Burjaq, Michael Chapman, Keenan Arrison, Beatrice Stein, Gintare Beinoraviciute, Vere Tindale, Andrian Mazive, Milton Schorr, Antonio Aakeel, Conny Stadler, Peter Waison, Leo Ashizawa, Rowan Polonski, Samuel Mak.
Release
15.03.2018
Release NL
15.03.2018
Release DVD
18.07.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Roar Uthaug | Cast: Alicia Vikander (Lara Croft), Dominic West (Richard Croft), Walton Goggins (Mathias Vogel), Daniel Wu (Lu Ren), Kristin Scott Thomas (Ana Miller), Derek Jacobi (Yafle), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2018

Lara Croft is een pittige dame die ook in de boksring haar mannetje staat. Maar soms verliest ze, zo wordt duidelijk in de opening van de reboot van Tomb Raider. Maar onze Lara kan ook lekker scheuren op een fiets door de smalle straatjes van Londen, zo blijkt als ze voor wat cash meedoet aan een achtervolgingswedstrijd. En in Hongkong laat Lara zien dat ze zich niet zomaar van haar tas laat beroven, dus zet ze het op een sprintje en springt en klautert zich een weg door en langs de boten van de haven terwijl ze de dieven op de hielen zit.

Het beeld van de actieheldin, bekend van de games, wordt haast met een checklist samengesteld. Met flashbacks naar de tijd met haar inmiddels overleden vader Richard bijvoorbeeld. Lara kon best alleen thuisblijven als pa weg moest voor zaken. In de tuin van haar immense landshuis schiet ze met pijl en boog op een appel. De makers van Tomb Raider anno 2018 doen er alles aan om het iconische beeld van het gamepersonage te doen herleven; tot aan het slotshot aan toe.

alle artikelen (52)

Tomb Raider Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Spider-fan

"...Eerste reacties zijn verrassend positief. Had ik op basis van de trailer en clips niet verwacht - he......"