Amazon Studios blaast 'Tomb Raider' nieuw leven in met tv-serie en film

Lara Croft is terug.

Matthijs Bouman 29 januari 2023 20:30 in Algemeen
Het lijkt erop dat het videogame-personage Lara Croft een comeback gaat maken naar het grote witte doek. Naar verluidt is Amazon Studios bezig met het ontwikkelen van een nieuwe Tomb Raider-film.

De Tomb Raider videogame-reeks was in de jaren negentig immens populair en wist zijn weg naar Hollywood al eerder te vinden. Niemand minder dan Angelina Jolie speelde Lara Croft in Lara Croft: Tomb Raider in 2001 en diens vervolg Tomb Raider: The Cradle of Life.

Beide films zette de actrice internationaal op de kaart als actrice en als lustsymbool. Beide films werden echter door critici met de grond gelijk gemaakt

In 2018 kreeg de franchise een reboot, ditmaal met Alicia Vikander in de hoofdrol. De film wist de productiekosten op het randje terug te verdienen, echter waren de recensies niet goed en kreeg MGM een sequel niet van de grond.

Amazon
Amazon Studios lijkt nu volop in te zetten op de Tomb Raider-franchise. Eerder kondigden ze al een tv-serie aan, hier voegt zich dus nu een film aan toe.

De tv-serie wordt geschreven door Phoebe Waller-Bridge, die ook een Lara Croft-achtig personage speelt in de opkomende Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Het lijkt erop dat Amazon een cinematic universe probeert op te bouwen omtrent het personage, het is vooralsnog niet bekend wie de rol van Lara Croft ditmaal op zich zal nemen. Wij verwachten dat er in de toekomst meer details naar buiten zullen komen.NieuwsFilm

meest populair