Waarom 'Tomb Raider 2' zo lang op zich laat wachten

Waarom 'Tomb Raider 2' zo lang op zich laat wachten

2018's Tomb Raider was een succesvolle videogame film, maar waarom duurt Tomb Raider 2 zo lang? Gaat het nog gebeuren?

Alicia Vikander's Tomb Raider 2 laat lang op zich wachten, omdat verschillende complicaties het geanticipeerde Tomb Raider-vervolg blijven vertragen. Tomb Raider verdiende wereldwijd 274 miljoen dollar. Dit was genoeg voor een sequel, en het vervolg ging officieel in ontwikkeling in 2019, met Vikander's Lara Croft geschoven om terug te keren.


Bekijk de afbeelding

De ontwikkeling van Tomb Raider 2 begon ongelooflijk sterk. MGM's vertrouwen in het project hield zelfs in dat de sequel een releasedatum in 2021 kreeg. De huidige status van het Tomb Raider-vervolg is dat Lovecraft Country-bedenker Misha Green het script en de regie op zich heeft genomen. De creatieve wissel vond plaats in 2021 en was schijnbaar een teken dat Tomb Raider 2 vrij snel vooruit zou gaan.


Bekijk de afbeelding

Losse schroeven
Helaas lijkt de toekomst van Tomb Raider 2 op losse schroeven te staan. Nadat COVID-19 vertragingen in productie en releasedatum forceerde, lijkt de recente overname van MGM door Amazon de laatste complicatie te zijn voor het vervolg. Alicia Vikander deelde een teleurstellende update over Tomb Raider 2 in 2022, waarin ze toegaf dat ze geen idee had wat de status van de film was en dat de bedrijfspolitiek de film ophoudt.

Amazon
De MGM/Amazon deal lijkt nu de belangrijkste reden te zijn waarom het Tomb Raider vervolg zo lang op zich laat wachten, aangezien kijkers al meer dan vier jaar hebben gewacht op het volgende Lara Croft avontuur.


Bekijk de afbeelding

De kans dat Tomb Raider 2 er ooit komt, lijkt op dit moment beide kanten op te kunnen gaan. Alicia Vikander heeft bevestigd dat zij en Misha Green er klaar voor zijn wanneer Amazon en MGM hen het groene licht geven. Hun passie voor de film zou er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat het vervolg er toch komt.

NieuwsFilm

meest populair