'Walking Dead'-bedenker werkt aan stripboekverfilming 'Kill the Minotaur'

'Walking Dead'-bedenker werkt aan stripboekverfilming 'Kill the Minotaur'

Over de Griekse mythologie van held Theseus, die de Minotaurus op Kreta wist te doden.

Robert Kirkman, de bedenker van tv-series The Walking Dead, Fear the Walking Dead en Outcast, gaat via zijn onderneming Skybound Entertainment aan Kill the Minotaur werken. De laatstgenoemde, bloederige titel is een kersverse stripboek die sinds juni in de Amerikaanse winkels ligt. Momenteel zijn er vier hoofdstukken uitgebracht, in totaal worden het er zes.

Het is de bedoeling dat Kill the Minotaur een blockbuster/thriller wordt. Het leesvoer is bedacht door Chris Pasetto en Christian Cantamessa. Lukas Ketner en Jean-Francois Beaulieu zijn verantwoordelijk voor de illustraties en omslagen. Het verhaal van Theseus en de half mens/half stier wijkt iets af van het originele bronmateriaal. Zo is de Minotaurus van de keer niet alleen een tierend monster, maar bezit het ook daadwerkelijk plannen die de wereld in gevaar brengen.

In Kill the Minotaur is Athene in oorlog met Kreta. De koning van het laatstgenoemde Griekse eiland, Minos, wint daaropvolgend de strijd en eist offers voor zijn onaardse labyrint. Theseus, de Atheense prins, besluit mee te gaan met de gekozen tributen. Zijn mensen vermoeden dat hij de persoon is die een eind kan maken aan de bloederige heerschappij van de gestoorde koning. Maar in het labyrint stuiten ze op iets dat ze nog nooit eerder hebben gezien. De barbaarse Minotaurus.



NieuwsFilm

meest populair