Algemeen

'Walking Dead'-bedenker werkt aan stripboekverfilming 'Kill the Minotaur'

Over de Griekse mythologie van held Theseus, die de Minotaurus op Kreta wist te doden.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 14:43 in Algemeen
Robert Kirkman, de bedenker van tv-series The Walking Dead, Fear the Walking Dead en Outcast, gaat via zijn onderneming Skybound Entertainment aan Kill the Minotaur werken. De laatstgenoemde, bloederige titel is een kersverse stripboek die sinds juni in de Amerikaanse winkels ligt. Momenteel zijn er vier hoofdstukken uitgebracht, in totaal worden het er zes.

Het is de bedoeling dat Kill the Minotaur een blockbuster/thriller wordt. Het leesvoer is bedacht door Chris Pasetto en Christian Cantamessa. Lukas Ketner en Jean-Francois Beaulieu zijn verantwoordelijk voor de illustraties en omslagen. Het verhaal van Theseus en de half mens/half stier wijkt iets af van het originele bronmateriaal. Zo is de Minotaurus van de keer niet alleen een tierend monster, maar bezit het ook daadwerkelijk plannen die de wereld in gevaar brengen.

In Kill the Minotaur is Athene in oorlog met Kreta. De koning van het laatstgenoemde Griekse eiland, Minos, wint daaropvolgend de strijd en eist offers voor zijn onaardse labyrint. Theseus, de Atheense prins, besluit mee te gaan met de gekozen tributen. Zijn mensen vermoeden dat hij de persoon is die een eind kan maken aan de bloederige heerschappij van de gestoorde koning. Maar in het labyrint stuiten ze op iets dat ze nog nooit eerder hebben gezien. De barbaarse Minotaurus.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Ja, dat lijkt me voor een groot deel de versie zoals ik die ken van de tv-serie "Clash of the Gods". Zit er ook nog het oorsprongsverhaal van de Minotaurus in...?

ThomasOMalley

Avatar

Klinkt goed, het bronmateriaal is volgens mij erg sterk. Dat het een blockbuster moet worden baart me dan wel weer zorgen.

Ereptile

Avatar

Klinkt volgens mij ook echt als het originele verhaal van Theseus en de Minotaur!

nieuwslaatste nieuws

meest populair