Thomas Jane vs. ratten in trailer Stephen King-verfilming '1922'

Netflix brengt de thriller eind oktober uit.

Een zuidelijke Thomas Jane is zijn vrouw zat in de eerste bewegende beelden van 1922, welke online zijn geplaatst door Netflix. Zij zullen de film 20 oktober uitbrengen via hun platform. De film is gebaseerd op een verhaal van Stephen King, dat hij in 2010 uitbracht middels het schrijfwerk Full Dark, No Stars. Deze bestaat uit vier vertelsels en allen gaan over wraak.

1922 is vernoemd naar het jaartal waarin Wilfred James zijn vrouw vermoordde, omdat ze het boerenbestaan wilde omruilen voor het stadsleven. Voor Wilfred is het echter zijn alles, dus wanneer vrouwlief Arlette met de verkoop van haar stuk land dreigt - wat het einde van Wilfred's eigendom betekent - beraamt hij samen met hun zoon Henry haar dood. Na de daad dumpen ze haar lichaam in een put achter de boerderij. Maar het tweetal is helemaal niet van hun probleem af. Wilfred ontdekt weldra dat hij met een rattenplaag zit en vermoedt dat dit verre van normaal is - Arlette's geest is er nog en ze wil wraak.


Hoofdrollen zijn er naast Thomas Jane voor Molly Parker en Neal McDonough. 1922 is geadapteerd en geregisseerd door Zak Hilditch. Streamingdienst Netflix maakte de thriller in samenwerking met productiebedrijf Campfire (Mr. Jones, The Devil and the Deep Blue Sea). Wie niet kan wachten op de volgende King-verfilming, kan of nu naar de bioscoop voor It, of volgende week naar Gerald's Game kijken. Deze wordt eveneens door Netflix gelanceerd.

NieuwsFilm

meest populair