It (2017)

It Takes Many Forms

Bill Skarsgård is angstaanjagend als horrorclown Pennywise in deze geslaagde remake.
play

7,1 details

  • 135 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Canada
135 Min Verenigde Staten

In een klein stadje in Maine, komen zeven kinderen die bekend staan als de Losers Club lijnrecht tegenover een monster te staan in de vorm van clown Pennywise

Regie
Andres Muschietti
Cast
Bill Skarsgård, Javier Botet, Finn Wolfhard, Jaeden Lieberher, Megan Charpentier, Sophia Lillis, Jack Grazer, Steven Williams, Ari Cohen, Cyndy Day, Nicholas Hamilton, Stephen Bogaert, Jeremy Ray Taylor, Stuart Hughes, Chosen Jacobs, Jackson Robert Scott, Wyatt Oleff, Owen Teague, Kelly Van der Burg, Pip Dwyer, Jake Sim, Tatum Lee, Logan Thompson.
Release
07.09.2017
Release NL
07.09.2017
Release DVD
24.01.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Andy Muschietti | Cast: Bill Skarsgård (Pennywise), Jaeden Lieberher (Bill Denbrough), Sophia Lillis (Beverly Marsh), Finn Wolfhard (Richie Tozier), Jeremy Ray Taylor (Ben Hanscom), Chosen Jacobs (Mike Hanlon), e.a. | Speelduur: 135 minuten | Jaar: 2017

Stephen Kings vuistdikke griezelroman It werd voor het eerst verfilmd in 1990. Wie besluit deze tweedelige miniserie (die voor televisie werd gemaakt) jaren na dato opnieuw te bekijken, komt al gauw tot de conclusie dat het acteerwerk en de special effects hopeloos zijn achterhaald. Het is te danken aan de memorabele performance van Tim Curry dat het geheel niet eerder in de vergetelheid is geraakt. Lange tijd heeft de serie kunnen overleven door te teren op de nostalgische gevoelens van zijn kijkers, maar stiekem was It allang toe aan een frisse remake.

Nu, zevenentwintig jaar later, is die er dan eindelijk. Opvallend is de keuze om de verhaalstructuur van de originele serie aan te houden, en niet die van Stephen Kings boek. De makers richten zich met deze eerste It-film dus alleen op de jeugdjaren van de personages, en laten het gedeelte over hun volwassenheid helemaal buiten beschouwing. Het blijkt een goede beslissing, want het is al moeilijk genoeg om dit segment in een speelduur van honderdvijfendertig minuten te proppen.

alle artikelen (66)

It Nieuwsberichten

Laatste reacties

Spider-fan

"...Op zich allemaal goede punten van Frietgezicht. Ik denk dat het in essentie ook totaal geen logisch......"

Frietgezicht

"...Spoiler-Alert! Nadat ik de film de 1ste keer strontlam met een maat in de premiere had bekeken om 0......"

MovieMazzter

"...heb de film op een klein scherm in het vliegtuig gezien. Erg lange film en op momenten voelt het wat......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

It

acties