Shia LaBeouf noemt rechtszaak van 'racistische barman' pure afpersing

Shia LaBeouf noemt rechtszaak van 'racistische barman' pure afpersing

De Hollywoodster zorgt regelmatig voor een hoop problemen.

Acteur Shia LaBeouf (Borg/McEnroe, American Honey) staat natuurlijk bekend om zijn moeilijke persoonlijkheid. Dikwijls is de acteur betrokken bij allerlei opstootjes. Zo ook een aantal maanden geleden toen LaBeouf met een groep vrienden iets aan het drinken was in een bar. De avond escaleerde behoorlijk toen een barman hem weigerde friet te serveren. 

De barman van dienst die avond, David Bernstein, vond dat LaBeouf te dronken was. Dat schoot duidelijk in het verkeerde keelgat bij LaBeouf, want de acteur begon de biertapper met een agressieve toon uit te schelden, onder andere voor racist. Barman Bernstein voelde zich bedreigd en heeft een rechtszaak aangespannen tegen de voormalig Transformers-acteur waarin hij vijf miljoen dollar eist. 

LaBeoufs advocaten gooien het in de zaak simpelweg op zijn vrijheid van meningsuiting. De gebalde vuisten die LaBeouf tijdens zijn relaas maakte, waren slechts bedoeld om zijn mening te versterken. Ook denken LaBeoufs advocaten dat Bernstein deze rechtszaak alleen maar aanspant omdat het om een beroemdheid gaat. Ze vragen dan ook aan de rechter om de zaak te seponeren. 



NieuwsFilm

meest populair