Monsterproductie 'Avatar-vervolgen eindelijk van start

In december 2020 gaat het avontuur van Jake Sully verder.

Nadat we vorige week al hoorden dat de opnames van Avatar 2 deze week van start zouden gaan, horen we vandaag dat de productie van de vervolgen officieel begonnen is. Regisseur James Cameron werkt met terugkerende castleden als Sam Worthington, Sigourney Weaver, Joel David Moore, Stephen Lang, Matt Gerald en Zoe Saldana. Ook voegen Cliff Curtis en Oona Chaplin zich bij de cast.

"Het interessante aan de Avatar-vervolgen, is dat ze draaien om bijna dezelfde personages," vertelde Cameron in een statement. "Er zijn nieuwe personages en een boel nieuwe settings en wezens, dus ik neem de personages die je kent en breng ze naar onbekende plekken en neem ze mee op een grotere reis. Maar er zijn niet constant nieuwe personages. In plaats daarvan is er telkens weer dezelfde eikel."

Die eikel wordt gespeeld door Stephen Lang en is wederom Colonel Miles Quaritch. Hoe hij precies terugkeert is nog niet duidelijk, maar laten we wel wezen: in science fiction is alles mogelijk en dus is hij voor hetzelfde geld gewoon een kloon. Verder kunnen we van de vervolgen zeggen dat ze zich ook onder water af zullen spelen en mogelijk andere planeten bezoeken.

» Benieuwd naar wat we nog meer weten? Lees dan onze special over de vier vervolgfilms.

Avatar 2 en drie worden back-to-back opgenomen. Daarna wordt de productie enige tijd stilgelegd en gaat men verder met deel vier en vijf. Avatar 2 staat verder gepland voor release in december 2020, deel drie voor december 2021. Daarna is er een drie jaar durende pauze en komt Avatar 4 in december 2024 uit, gevolgd door Avatar 5 in december 2025.



NieuwsFilm

meest populair