Poll

POLL: Films die je steeds weer opnieuw kunt kijken!

We zetten er 20 op een rij.

door Bram de Groot om 23:13 in Poll
Het is zondag, je hebt een kater, geen kracht om lekker sociaal te doen... Een mooi moment om een filmpje op te zetten. Aangezien je niets nieuws voor het grijpen hebt, dan maar weer zo'n film die je al honderd keer hebt gezien. Save en simpel, en als je in slaap valt, dan start je hem gewoon opnieuw (of niet). In deze POLL zetten we twintig van deze herkijkbare films op een rij, met de vraag: welke van deze titels kun jij het vaakst opnieuw bekijken?

Uiteraard is dit geen makkelijke POLL. Er zijn namelijk zoveel films die je vaker dan één keer... of misschien wel tien keer kunt zien. En smaken verschillen. Onderstaande selectie focust zich op de meer gangbare titels. En complete filmreeksen zijn gemeden. Je hebt namelijk niet de tijd om gelijk de complete reeks te gaan kijken. En je hebt een kater, weet je nog...

Ben je bij krachten om een van onderstaande of een andere titel toe te lichten, dan dagen we je uit dit te doen op de gangbare plaats. Succes met je zondag.

Succes met stemmen!50 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Anders, namelijk: The Lord of the Rings, en dan de gehele trilogie! Verbaasd me dat die er niet tussen staat!

abon

Avatar

Gestemd op raiders of the lost ark, maar had net zo goed the last crush de kunnen zijn. Of die andere uit het lijstje nl. Aliens. Of back to the future, maar dan de hele trilogie. ...deze poll is natuurlijk een opzet naar een heleboel mogelijke titels haha.
Speciale vermelding vind ik It's a Wonderful life. Elk jaar met kerst wel op tv. Kijk de eerste vijf minuten...and you're hooked.

horizon

Avatar

Hoewel er goede films tussen staan zijn dat niet de herkijkers die ik zou uitkiezen.

rainking

Avatar

Die Hard With A Vengeance,Spaceballs en National Lampoon's Loaded Weapon 1.

Da Villain

Avatar

Geen een die staat ertussen.

Brein8998

Avatar

Pirates of the Caribbean deel 1 heb ik echt niet normaal veel opnieuw gekeken.

Joslyn

Avatar

"reeksen doen niet mee" En dan is de helft films uit een reeks. Slimme pol

Darthmar

Avatar

Ik kan niet stemmen omdat er films tussen staan die ik elke jaar kijk. En er ontbreken er ook een paar: The Lord of the Rings trilogie & The Hobbit.

ThomasOMalley

Avatar

Films als Equilibrium, John Wick, The Raid, daar ben ik altijd voor te strikken!

ThomasOMalley

Avatar

300 heb ik ook zo'n 300 keer gezien...

Kaasgaaf

Avatar

The Matrix voor mij favoriet in deze lijst, gevolgd door The Avengers. Meeste andere films zijn ook goed, maar dan voor heel afentoe.

Jedha

Avatar

Jammer dat er maar 1 kan kiezen.

Jan231

Avatar

Als ik even mee ga met het geschetste uitgangspunt, kies voor The Avengers. Niet te veel over nadenken, lekker meegaan met de actie.

Ed Crane

Avatar

De Alien-films (m.n. de oorspronkelijke vier)

spooklift

Avatar

Jurassic Park (1993)

filmliefhebber17

Avatar

Age of Adaline. Echt waar. Zo'n prachtige film!

geekalert

Avatar

hoe defuq kunnen de avenger winnen serieus the big lebowski is geniaal!!

MARB-LES

Avatar

Maar uit de lijst is het zeker T2

MARB-LES

Avatar

Maar uit de lijst is het zeker T2

Frietgezicht

Avatar

Donnie Darko is al lastig om 1x met plezier uit te kijken.

Decepticon

Avatar

Voor de gestelde vraag met bijbehorende lijst, kies ik voor The Avengers en vlak daarna Predator.

Maar als ik net zoals Jan231, mee ga met het geschetste uitgangspunt, kies ik liever een avonturenfilm of een feel good movie of een coming of age film en dan zet ik een film op als Back to the Future, Teen Wolf, Weekend at Bernie's of Big.
Dat zijn voor mij ook films die ik altijd op kan zetten.

Want films als The Avengers en Predator zijn films die ik liever 's avonds in een biossfeer kijk met de gordijnen dicht en dat doe ik op een zondagmiddag liever niet.

chazillionair28

Avatar

heel vreemd dat lord of the rings er niet tussen staat, die kijk ik gemak op een zondag in één keer door.

MsElektras

Avatar

Gladiator!!! Waar is deze mooie film in deze poll!!!!

Master Of Films

Avatar

ThomasOMalley "300 heb ik ook zo'n 300 keer gezien..."
En hoeveel keren voor King's 1408? Let wel daar zijn 2 versies van met 3 verschillende eindes.

ThomasOMalley

Avatar

Haha nou geen 1408 keer, maar ik moet toegeven dat ik die film met enige regelmaat nog uit m'n kast trek. Geen masterpiece, maar kijkt wel lekker weg!

Spider-fan

Avatar

Jurassic Park. En daarna Star Wars en Raiders.

chefry1983

Avatar

Ik heb gestemd voor the matrix. Maar ik kijk ook graag the lord of the rings, marvel films, star wars en band of brothers meerdere keren. En zo nog meer maar weet het nu niet op te noemen

Artificialis

Avatar

Jurassic Park, na ruim 25 jaar voel ik nog steeds het avontuur, de spanning en fascinatie die ik voelde toen ik de film voor het eerst zag. Een waar meesterwerk.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik kan mezelf niet beperken tot 1 film of genre, ik begrijp de bekrompen visie van mensen dan ook niet die vragen naar je favo film of nummer.

Ed Crane

Avatar

Kan toch dat je met één film/ album/ boek/ lied/ gerecht whatever - of een paar -een speciale band hebt, betekent niet dat je verder nergens anders voor open staat.

Goov25

Avatar

Films die ik lekker even op zet, zijn meestal niet te heftig of dramatisch. Ik snap dan ook niet dat The Shawshank Redemption en Fight Club hier tussen staan. Voor mij is het eerder een film met niet te veel diepgang en veel vette actiescenes; zoals The Rock, The Raid, 2012 en Olympus Has Fallen. Of bijvoorbeeld The Matrix, daarom daarop gestemd.

Frietgezicht

Avatar

Ik mis Irriversible in het lijstje

Ed Crane

Avatar

Goov25 "Films die ik lekker even op zet, zijn meestal niet te heftig of dramatisch. Ik snap dan ook niet dat The Shawshank Redemption en Fight Club hier tussen staan. Voor mij is het eerder een film met niet te veel diepgang en veel vette actiescenes; zoals The Rock, The Raid, 2012 en Olympus Has Fallen. Of bijvoorbeeld The Matrix, daarom daarop gestemd."

Ik begrijp wat je bedoelt, maar je hebt ook van die zwaardere, lange grote films die je niet zo effe opzet maar waar je echt voor moet gaan zitten, maar wat mensen een fijn ritueel vinden om bijvoorbeeld één of twee keer per jaar te doen en die dat al jaren lang doen. Bijvoorbeeld The Godfather-films of Once Upon A Time In The West; zeg maar zo'n 'grand American epic' of iets (mijn 'grand American epics' zijn There Will Be Blood en JFK).

Alexwithmike

Avatar

Inidiana Jones, Jurrasic Park, Lord of The Rings...maar de film die ik al het meest herbekeken heb is Cloverfield.

Chrischzz

Avatar

Ik kijk regelmatig de Alien serie weer..
Heerlijk.. licht uit.. eerst Alien, dan Aliens, A3 en zelfs Alien Res.

Solid

Avatar

Terminator 2 is waarschijnlijk de film die ik het meest in mijn leven gezien heb. Eén van de beste actiefilms aller tijden. Vind de film niet perse beter dan aliens of... Maar ik heb deze wel het meest gezien...

Civilian Supreme

Avatar

Er staan er meerdere tussen dus kan niet echt een keuze maken, toch staan er ook films tussen die niet echt in het rijtje passen, films als fight club en Donnie Darko zijn de 1e keer erg leuk om te zien vanwege de verassingen en dan nog een 2e keer om ze te kijken met de kennis die je dan hebt maar hebben daarna eigenlijk geen meerkijkwaarde meer.
Films als bijvoorbeeld The Rock, Die Hard, predator, Aliens hebben dat zeer zeker wel.

MisterMarvel

Avatar

Natuurlijk gestemd op Shawshank. Blijft de nummer 1 film voor mij

Goov25

Avatar

Ed Crane " Ik begrijp wat je bedoelt, maar je hebt ook van die zwaardere, lange grote films die je niet zo effe opzet maar waar je echt voor moet gaan zitten, maar wat mensen een fijn ritueel vinden om bijvoorbeeld één of twee keer per jaar te doen en die dat al jaren lang doen. Bijvoorbeeld The Godfather-films of Once Upon A Time In The West; zeg maar zo'n 'grand American epic' of iets (mijn 'grand American epics' zijn There Will Be Blood en JFK)."

Owja, dat snap ik ja. Dat heb ik met de extended trilogie van Lord Of The Rings. En een vriend van mij kijkt Boondock Saints elk jaar met St. Patrick's Day (wat minder diepgaand). Toch weer net hoe je de poll leest.

Ed Crane

Avatar

De poll neigt wel meer naar wij jij zegt, dat klopt, zo met die zondag en een kater.

Shifty777

Avatar

Was erg blij met de keuzes. Films als Predator, Aliens, The Big Lebowski, Goodfellas, Terminator 2, Jurassic World en Raiders of the Lost Ark zijn immers de eerste films die door mijn hoofd schoten voordat ik de antwoorden las. Moeilijke keuze dus. Jurassic World heeft nostalgie, The Big Lebowski is door zijn ongewone narratief toch altijd weer verrassend. Goodfellas is te gek, maar een lange zit, zou ik niet ieder jaar kijken en bij Star Wars kijk ik altijd meer uit naar deeltje 5. Predator kijk ik daadwerkelijk ieder jaar... maar toch Aliens gekozen, in afweging tegen Terminator 2. Deze films hebben van alles wat te bieden.

Goov25

Avatar

@Ed ja daarom. Arm Filmtotaal, zetten ze er een lap tekst bij, is het nog onduidelijk ;)

Blockbuster

Avatar

Filmreeksen tellen niet mee, dus daar ook niet op stemmen dan. Je gaat toch geen LOTR trilogy kijken?! En dan zeker ook nog de extended versie? En hup, doe The Hobbit trilogy extended er ook maar gelijk bij?! Hell no. Als je half laveloos bent en dan kun je daar ook nog 15 uur naar gaan zitten kijken. XD

Het gaat toch om ontspanning? Dus iets te lachen. Het eerste wat in mij opkomt is New Kids 2 x of Flodder 3 x of The Naked Gun 3 x. Idd, ook filmreeksen. :P

Ed Crane

Avatar

Ik kan het me juist goed voorstellen, je kunt er prima je kater bij uitslapen ;)

zeurminator

Avatar

Ik mis de Harry Potter octology (alle 8 kijken tijdens de kerstdagen, altijd leuk)

Chris23

Avatar

Vroegah keek ik bepaalde films keer op keer.
Maar nu heb ik nog +- 100 films en 60 series op m`n hdd staan die ik nog moet zien, en ben geabonneerd op tig youtubekanalen, dus kijk ik niet zo vaak de classics meer.
Luxeprobleem ;)

NieuwsFilm

meest populair