Helen Mirren & Donald Sutherland zijn ziek in trailer 'The Leisure Seeker'

Helen Mirren & Donald Sutherland zijn ziek in trailer 'The Leisure Seeker'

Naar het gelijknamige boek van Michael Zadoorian uit 2009.

In de eerste trailer van dramafilm The Leisure Seeker ondernemen senioren Helen Mirren en Donald Sutherland een roadtrip voordat de ziektes die ze hebben hen helemaal wrak maakt. Het verhaal komt uit de geest van Michael Zadoorian en verscheen anno 2009 in boekvorm. De Italiaanse Paolo Virzì heeft de adaptatie gemaakt en geschreven. Het is zijn eerste Engelstalige film.

John en Ella Robina hebben langer dan vijftig jaar een prachtig leven gedeeld. Nu ze tachtigers zijn lijdt Ella aan kanker en John aan de ziekte van Alzheimer. Beiden worden continue door dokters en hun volwassen kinderen bezocht, maar ze willen meer uit hun leven halen. Daarom besluiten de geliefden één laatste reis te ondernemen met hun '78 Leisure Seeker camper van Boston naar Florida Keys, waar ze het huis van schrijver Ernest Hemingway willen opzoeken.


De première vond in Italië plaats tijdens de 74ste editie van het Internationale filmfestival van Venetië. Begin 2018 verschijnt de boekverfilming in de Amerikaanse bioscoopzalen. Virzì bracht het scenario niet alleen tot stand. Hij deed dat samen met Stephen Amidon, Francesca Archibugi en Francesco Piccolo. Door ondernemingen als Indiana Production Company, Bac Films en Rai Cinema is het vermakelijk ogende drama tot stand gekomen.

NieuwsFilm

meest populair