Ojee! Simpson loopt na negen jaar brommen weer los in het wild rond

Ojee! Simpson loopt na negen jaar brommen weer los in het wild rond

Weliswaar voorwaardelijk, maar toch is de beruchte topcrimineel nog de ogen van vele Amerikanen een groot gevaar!

Voormalig football-ster en acteur O.J. Simpson (The Naked Gun) is weer op vrije voeten! Na negen jaar achter de tralies te hebben gezeten voor het plegen van roofoverval, is Simpson nu voorwaardelijke vrijgelaten door de rechtbank in Nevada. Oorspronkelijk zou de acteur 33 jaar hebben moeten brommen, maar een speciale commissie heeft nu besloten dat Simpson geen gevaar meer is voor de maatschappij. Maar hoe geloofwaardig is dat nou eigenlijk?

O.J. Simpson heeft een behoorlijke puinhoop van zijn leven gemaakt. Ooit succesvol als NFL-speler en acteur, nu vooral succesvol als topcrimineel en beruchte bajesklant. Simpson werd in de jaren negentig vrijgesproken van een dubbele moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar nieuwe vriend Ronald Goldman. Ondanks dat er overtuigend bewijs was dat wees op de betrokkenheid van Simpson bij de gruwelijke moordpartij, verklaarde de jury hem toch onschuldig. Achteraf heeft de jury spijt betuigd dat ze hem vrij hadden gesproken.

Die rechtszaak stond toen volop in de aandacht van het Amerikaanse volk en de media. Simpsons zitting werd zelfs live uitgezonden op televisie. Later werd Simpson wel schuldig verklaard voor deze dubbelmoord in een civiele rechtszaak en moest hij een schadevergoeding betalen van bijna 34 miljoen dollar aan de nabestaanden van de slachtoffers. De families van Brown en Goldman jagen nog steeds op Simpson en geloven heilig in de betrokkenheid van de topsporter bij de moord op hun geliefden.

Het rechte pad is Simpson daarna dus nooit meer opgegaan, aangezien hij in 2007 samen met twee vrienden werd opgepakt voor het plegen van een gewapende roofoverval. Simpson kreeg destijds een gevangenisstraf van 33 jaar als straf, maar wegens zijn goede gedrag in de bajes komt Simpson nu dus vervroegd vrij. Wel blijft hij nog vijf jaar streng onder toezicht staan. Al kan deze periode ook nog worden verkort als hij zich echt uitzonderlijk goed gedraagt en zijn leven zichtbaar verbeterd.

Jammer genoeg zit er wel een naar luchtje aan deze vervroegde vrijlating: Simpson werd in 1989 veroordeeld voor het plegen van huiselijk geweld en dat wist de reclassering niet bij het behandelen van zijn zaak. Als men dat wel had mee gewogen in de beoordeling, dan was Simpson waarschijnlijk niet eerder vrijgekomen. Al met al blijkt Simpson dus geen lieverdje te zijn en kleeft er veel narigheid aan die man...



NieuwsFilm

meest populair