Nieuwe details over Luke en Snoke in 'Star Wars: The Last Jedi'

Nieuwe details over Luke en Snoke in 'Star Wars: The Last Jedi'

Let op: spoilers!

Veel details hebben we niet over Star Wars: The Last Jedi. Uiteraard zijn er wel veel algemene lijnen, maar nu de marketing rond de film van Rian Johnson langzaam op gang komt, zijn er eindelijk wat meer details. DK Boks publiceert een uitgebreid boek onder de naam Star Wars: Absolutely Everything You Need To Know en dat onthult wat details over Luke Skywalker (Mark Hamill) en Supreme Leader Snoke (Andy Serkis).

Lees alleen verder als je geen problemen heb met spoilers. Anders kan je nog even klikken op onderstaande trailer, die in elk geval geen details onthult maar wel een leuke teaser is..


Uit het boek blijkt dat Luke al "vele jaren" leeft op Ahch-To, en daar leeft op wat de natuur hem aan "voedsel en onderdak" te bieden heeft. Zoiets wisten we al, hoewel er weinig bekend was over de omstandigheden waaronder Luke dat deed. Het personage ging lang voordat The Last Jedi van start gaat, op zoek naar de eerste Jedi-tempel en vond die op de mysterieuze planeet. Daarover leerden we de afgelopen tijd een paar zaken, zoals het feit dat er mysterieuze wezens wonen die voor de tempel en andere ruïnes gezorgd hebben.

Maar Luke zal uit zijn ballingschap moeten komen, om het op te kunnen nemen tegen Snoke en de zijnen. Over Snoke is nog vrijwel niets bekend, al leren we nu dat hij de Force inderdaad beheerst. Zodoende beschikt Snoke over krachten als telepathie, Force choke en kan hij telekinese. Kortom: geen slechte skills voor iemand die zich nauwelijks laat zien. Overigens hadden we ook dit wel verwacht: het personage trainde Kylo Ren (Adam Driver) immers al.

Star Wars: The Last Jedi is vanaf 13 december te zien.

NieuwsFilm

meest populair