Studiobaas Harvey Weinstein beschuldigd van jarenlange seksuele intimidatie

Studiobaas Harvey Weinstein beschuldigd van jarenlange seksuele intimidatie

Wat een nare soap!

De Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein gaat diep door het stof nu er een artikel is verschenen in The New York Times waarin meerdere vrouwen hem beschuldigen van seksuele intimidatie. Opmerkelijk is dat Weinstein de verhalen niet ontkent, maar juist bevestigt. De producer schijnt een zeer lange geschiedenis te hebben wat betreft zijn ongepaste gedrag tegenover vrouwen. Weinstein lijkt het spoor bijster te zijn en probeert zijn leven direct te beteren. Wat is er precies aan de hand?

Eén van de vrouwen die haar verhaal doet in The New York Times is actrice Ashley Judd. In haar beginjaren als actrice zou Weinstein haar hebben uitgenodigd voor een zakelijke meeting in een hotel. Daar aangekomen bleek Weinstein haar slechts gekleed in een badjas op te wachten in de opening van zijn hotelkamerdeur. Vervolgens vroeg Weinstein of Judd hem zou willen masseren of bekijken onder de douche. De piepjonge actrice wist niet hoe snel ze weer naar buiten moest komen. Actrice Rose McGowan maakte iets dergelijks ook mee, zo vertelt ze in de krant.

Donderdag plaatste Weinstein ook zelf een statement in The Times na aanleiding van de vele headlines over de spraakmakende gebeurtenissen. "Ik erken dat de manier waarop ik in het verleden ben omgegaan met mijn collega's een hoop leed heeft veroorzaakt. Ik wil daar mijn welgemeende excuses voor aanbieden. Ik probeer mijn leven echt te beteren, maar ik heb nog een hele weg te gaan," aldus Weinstein in zijn schriftelijke reactie. Weinstein vertelt dat hij onder behandeling is van psychiaters voor zijn wangedrag. Ook heeft de studiobaas zijn werk tijdelijk naast zich neergelegd.

Desondanks ontkent de advocaat van Weinstein wel een hoop beschuldigingen aan het adres van haar cliënt. Weinstein zelf erkent dus zijn problematiek, maar dat hoeft niet te betekenen dat automatisch alle aantijgingen waar zijn. De 65-jarige Weinstein zou ook achter gesloten deuren al een aantal schikkingen hebben getroffen met vrouwen die de pineut waren van zijn seksuele driften. McGowan vertelt dat zij $100.000 van Weinstein kreeg toegestopt, maar nu komt de actrice dus toch met haar verhaal naar buiten.

Harvey brak door als producent met de film Pulp Fiction, uitgegeven in het jaar 1994. Later zette hij samen met zijn broer Bob het welbekende productiebedrijf The Weinstein Company op. Al is het nu vooral zijn eigen leven dat op pure 'Pulp Fiction' lijkt...



NieuwsFilm

meest populair