Alles over 'Geostorm'

Alles over 'Geostorm'

Spektakelfilm van de scenarist van Roland Emmerich-films.

Het regiedebuut van Roland Emmerich-scenarist Dean Devlin, Geostorm komt deze week naar de bioscoop. Een goede film? Vast niet, maar wel een spectaculaire. Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, bekijk dan hier onze maandtips.

GeostormBekijk de afbeelding

Regie: Dean Devlin | Cast: Gerard Butler (Jake Lawson), Jim Sturgess (Max), Abbie Cornish (Sarah Wilson), Ed Harris (Leonard Dekkom), Andy Garcia (President of the U.S.A. Andrew Palma) e.a. | Scenario: Dean Devlin & Paul Guyot | Speelduur: 109 minuten | Genres: Actie, Sci-Fi, Thriller | Kijkwijzer: 12

Een reeks onvoorspelbare natuurrampen brengen het voortbestaan van onze planeet in gevaar. Wereldleiders besluiten naar aanleiding van de natuurrampen een netwerk van satellieten te laten bouwen waarmee het weer beheerst kan worden. Maar er gaat iets mis. In plaats van beschermen valt het systeem de aarde aan. In een race tegen de klok moet voorkomen worden dat een geostorm de aarde wegvaagt. Jake (Butler), een wetenschapper moet er samen met zijn broer Max (Sturgess) voor gaan zorgen dat de storing in het satellietprogramma verholpen gaat worden.

Geo engineering

Klimaatverandering is een probleem waar geen eenvoudige oplossingen voor zijn. Sommige experts noemen grootschalig menselijk ingrijpen een mogelijkheid om meer tijd te kopen en de omslag naar een duurzame wereld te maken. Maar anderen waarschuwen voor de gevolgen: die zouden niet te overzien zijn. Stel dat je zonlicht afbuigt om de temperatuur weer iets omlaag te brengen, kan dat ongewenste gevolgen hebben.

Geostorm is een film die hierop inspeelt, al is dat op een heel andere wijze. Dean Devlin stelde zich een toekomst voor, waarin de wereld door grootschalige natuurrampen getroffen werd en de wereldleiders ingrijpen. Er wordt een netwerk van satellieten gelanceerd dat zorgt dat het weer beheersbaar wordt. Maar dat gaat mis. Een actueel onderwerp dus, met een flinke lepel Hollywood-saus.

Eerste reacties

Eerste reacties zijn er nog niet. Er heerst een embargo tot de dag na release, meestal een slecht teken.

Box office prestaties

Hoeveel Geostorm gekost heeft om te maken is niet bekend. Maar het is een regiedebuut, met niet de grootste acteurs, dus het zal (ondanks de vele visuele effecten) niet de allerduurste blockbuster zijn. De vraag is of deze zal floppen of slagen. Fans van Gerard Butler kunnen er wellicht voor zorgen dat het een succesje wordt. Maar het feit dat rampenfilms als deze hun beste tijd gehad lijken te hebben, maakt het tegelijk onwaarschijnlijk dat Geostorm een monsterhit wordt. Verwacht wordt dat er in de Verenigde Staten hooguit 27 miljoen dollar verdiend gaat worden, mede door dat laatstgenoemde feit. Mocht dat zo zijn, is het geen succes..

Trivia

Het regiedebuut van Dean Devlin. | Onderging een uitgebreid proces van heropnames, waar naar het schijnt 15 miljoen dollar in gestoken werd. | Zou oorspronkelijk in maart 2016 uitkomen, maar is meermaals uitgesteld.



NieuwsFilm

meest populair