Harvey Weinstein niet meer welkom bij de Oscars

Het officiële comité heeft zijn lidmaatschap beëindigd.

De van seksuele intimidatie beschuldigde producent Harvey Weinstein is niet meer welkom in het Oscar-comité, de organisatie achter de wereldberoemde prijzenshow. De Academy of Motion Pictures and Sciences heeft hem eind vorige week geroyeerd. Dit tot grote opluchting van vele Hollywoodsterren!

Harvey Weinstein. Een naam die tot oktober 2017 eigenlijk de geschiedenis in zou gaan als een van de meest succesvolle producenten van Hollywood ooit, maar sinds het alles onthullende artikel in The New York Times bekend zal staan als een van de grootste aanranders en verkrachters van datzelfde Hollywood.

Hij verloor zijn baan bij zijn eigen productiebedrijf, hij verloor zijn vrouw en nu is hij ook nog eens ontslagen door een ruime meerderheid van het bestuur van de Academy. De filmkunstorganisatie laat weten de persoon Harvey Weinstein niet meer te kunnen gebruiken in hun hooghartige clubje.

Weinstein was betrokken bij maar liefst 300 producties die voor een Oscar werden genomineerd. Daarvan gingen er 81 ook daadwerkelijk met de felbegeerde prijs naar huis. Met zijn ongepaste gedrag tegenover vrouwen heeft Weinstein zijn carrière dikwijls op het spel gezet, maar aan dat spel lijkt nu dus een definitief einde te komen.

Hollywood reageert dan ook opgelucht op het ontslag van Weinstein bij de Academy Awards. Op social media regent het van de reacties die de beslissing van de Academy of Motion Pictures and Sciences prijzen.



NieuwsFilm

meest populair