'Star Wars 9' brengt ook prequels in het spel

J.J. Abrams wil iets compleet nieuws doen.

Met Star Wars: Episode IX komt er een einde aan het verhaal dat J.J. Abrams met Star Wars: The Force Awakens begon. De regisseur vertelde samen met scenarist Chris Terrio te proberen een verhaal te bouwen dat alle drie de trilogieën bij elkaar brengt.

Daarnaast probeerde de regisseur fans gerust te stellen; sommigen zijn bang dat Abrams een hervertelling van Return of the Jedi maakt, zoals The Force Awakens dat van A New Hope was. Dat zal niet zo zijn. "Waar ik me zeer bewust van ben, nu ik aan Episode IX werk, is dat we dit naar nieuwe plaatsen moeten brengen en nieuwe verhalen moeten vertellen. Dat is min of meer onze verantwoordelijkheid," aldus Abrams.

Tegelijk blijkt zelfs de prequel-trilogie van George Lucas straks een rol te spelen. Een fan sprak Abrams en vatte samen wat hem verteld werd. "Deel negen wordt wat de drie trilogieën bij elkaar brengt. Dat is alles wat ze me wilden vertellen," aldus de fan. "Ik vroeg naar elementen van de prequel trilogie die bij elkaar komen in deel 9 en Chris vertelde dat deel 9 alles bij elkaar brengt. Dat het voelt alsof ze allemaal ook echt in hetzelfde universum zitten en dat er prequel-elementen in zitten. Ze konden allemaal visueel of thematisch zijn - hij ging er namelijk niet op in wat dan terugkeert en of dat bijvoorbeeld planeten of personages zijn."

Het enige personage waarvan zeker is, dat het een band met de prequels heeft, is Snoke (Andy Serkis), die de hele opkomst van het Keizerrijk zag. De antwoorden zullen nog even op zich laten wachten: de film komt pas in december 2019 in de bioscoop. Eerst is het nog de beurt aan The Last Jedi, dat vanaf 13 december in de bioscoop draait.



NieuwsFilm

meest populair