Algemeen

'Star Wars 9' brengt ook prequels in het spel

J.J. Abrams wil iets compleet nieuws doen.

door Jim Pedd om 11:33 in Algemeen
Met Star Wars: Episode IX komt er een einde aan het verhaal dat J.J. Abrams met Star Wars: The Force Awakens begon. De regisseur vertelde samen met scenarist Chris Terrio te proberen een verhaal te bouwen dat alle drie de trilogieën bij elkaar brengt.

Daarnaast probeerde de regisseur fans gerust te stellen; sommigen zijn bang dat Abrams een hervertelling van Return of the Jedi maakt, zoals The Force Awakens dat van A New Hope was. Dat zal niet zo zijn. "Waar ik me zeer bewust van ben, nu ik aan Episode IX werk, is dat we dit naar nieuwe plaatsen moeten brengen en nieuwe verhalen moeten vertellen. Dat is min of meer onze verantwoordelijkheid," aldus Abrams.

Tegelijk blijkt zelfs de prequel-trilogie van George Lucas straks een rol te spelen. Een fan sprak Abrams en vatte samen wat hem verteld werd. "Deel negen wordt wat de drie trilogieën bij elkaar brengt. Dat is alles wat ze me wilden vertellen," aldus de fan. "Ik vroeg naar elementen van de prequel trilogie die bij elkaar komen in deel 9 en Chris vertelde dat deel 9 alles bij elkaar brengt. Dat het voelt alsof ze allemaal ook echt in hetzelfde universum zitten en dat er prequel-elementen in zitten. Ze konden allemaal visueel of thematisch zijn - hij ging er namelijk niet op in wat dan terugkeert en of dat bijvoorbeeld planeten of personages zijn."

Het enige personage waarvan zeker is, dat het een band met de prequels heeft, is Snoke (Andy Serkis), die de hele opkomst van het Keizerrijk zag. De antwoorden zullen nog even op zich laten wachten: de film komt pas in december 2019 in de bioscoop. Eerst is het nog de beurt aan The Last Jedi, dat vanaf 13 december in de bioscoop draait.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThEnd

Avatar

Wie zegt dat Last Jedi dat al niet doet?

Mas7

Avatar

Mogelijk zit er dus een karakter in de prequels die op de achtergrond zat, en die dus Snoke bleek te zijn! Tenminste, dat zou gaaf zijn

Ik ben benieuwd!

Planethugo

Avatar

Jar Jar confirmed _O_

Ed Crane

Avatar

Snoke zal wel'n soort Darth Bane blijken te zijn of zo.

horizon

Avatar

Dark Sith Lord Jar Jar Binks confirmed.
/// Mace Windu = Snoke theory

jordicraft

Avatar

Ik wacht nog steeds op die Jar Jar spin off sinds 1999. Die overneemt Shawshank Redemption in 5 seconden van de nr. 1 spot op IMDB

Nature

Avatar

Ik denk dat Snoke juist Anakins vader is. Rey is juist een Solo denk ik.

Steve-O

Avatar

Snoke is Darth Plageuis en Rey is Luke's dochter en brengt de ware balans in de force. Als in, Jedi/Sith

Deweb

Avatar

Aangezien Lucas het ooit als 3 x 3 films bedoelde zou het logisch zijn als nu alles samen zou komen. Ik ben benieuwd of daar aan vast gehouden gaat worden of dat men stiekem 4 x 3 films gaat maken.

We zullen zien..

jochemwijma

Avatar

Het werd ook wel eens tijd dat men de Prequels als volwaardig deel van SW ziet.

jochemwijma

Avatar

Ik heb het volste vertrouwen in Jar Jar Abrams.

En @Deweb, ga er maar vanuit dat er nog een 4e trilogie komt. Al hoop ik dat die het hele Skywalker-verhaal links laat liggen, en iets compleet nieuws brengt.

shellghost

Avatar

Laten ze zich na deel IX maar eens richten op The Old Republic.

Master Of Films

Avatar

Heel gaaf als ze The Old Republiek willen gaan verfilmen. Zal wel niet.

NieuwsFilm