Algemeen

Eerste recensies 'Thor: Ragnarok'!

Critici zijn erg te spreken oer de film van regisseur Taika Waititi.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 18:16 in Algemeen
Na de eerste reacties op sociale media, stromen nu ook de eerste echte recensies van Marvel-film Thor: Ragnarok naar buiten. Die schetsen een beeld van een wel heel leuke derde film en wellicht, dankzij de aparte humor van regisseur Taika Waititi, de beste van de Thor-films tot nu toe.

The Wrap

"Het is niet moeilijk om je een jong publiek voor te stellen dat helemaal fan is van de spanning en actie in Thor: Ragnarok, en er daarna weer helemaal fan van zijn als ze zich realiseren hoe grappig hij is. [...] Deze nieuwste film rond de god van de donder is meer voor de genieters van de Guardians of the Galaxy films, dan het publiek dat houdt van duistere sperhelden. Maar Waititi en regisseurs Eric Pearson, Craig Kyle en Christopher L. Yost weten hoe je een balans moet vinden tussen humor en een serieus verhaal. Het publiek dat houdt van de voortdurende uitbreiding van het MCU, zal zich gewaardeerd voelen voor hun toewijding en diegenen die geen interesse hebben in de opzet van de volgende tien films in de franchise, kunnen een plezierige tijd verwachten en doorgaan met hun levens."

Variety

"Waar de vorige twee Thor-films sombere oorlogsfilms waren van Kenneth Branagh en Alan Taylor, is deze nieuwste duidelijk bedacht als een knotsgekke actiekomedie."

IGN

"Thor: Ragnarok is net zo geinig als de Guardians of the Galaxy-films, en omarmt de esthetiek van ruimteopera's uit de jaren tachtig. Dat zorgt voor een leuke en vaak hilarische film, en eentje die er zo levendig uit ziet als een oude Jack Kirby comic. Maar het omvat ook het toenemende verlangen van het MCU om grappen te maken en zijn eigen absurditeit onder de loep te nemen, zelfs ten koste van de personages en gedachten die Marvel Studios de afgelopen jaren heeft opgezet."

Entertainment Weekly

"Regisseur Taika Waititi, een Nieuw-Zeelander die bekend staat om zijn indrukwekkende maar absurd films, brengt zijn heerlijke energie naar de vaak stoïcijnse man van Asgard, die het bij vlagen trage verhaal en iets uitgemolken ideeën in superheldenfilms voorziet van heerlijke grappen. Het is bijzonder dat Waititi - een nieuwkomer in de jungle van dit soort films - zoveel van zijn unieke stem wist in te brengen in deze gigant."

The Hollywood Reporter

"Met Taika Waititi aan het roer, ontworstelt dit clash-of-worlds CGI-extravaganza zich van de vorige toevoeging aan de franchise. Afgezien van gigantische vuurmonsters in grote onderwerelden, zijn zelfs de hoofdschurken van dit verhaal grappig, mede door het werk van Cate Blanchett en Jeff Goldblum."

Vanaf 26 oktober draait de film in de bioscoop.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Scheerzeep

Avatar

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van dat 'Oh-laten-we-elk-serieus-moment-afkappen-met-een-onnodige-en-flauwe-grap'. Waar DC echt te serieus is, zijn ze bij Marvel (in mijn ogen) écht doorgeslagen met de flauwe grappen. De balans is zoek, maar schijnbaar vindt de rest van de wereld dit helemaal geweldig.

Sunspot

Avatar

Moet denk 'OVER' zijn, niet 'oer' :).

Heb wel zin in de film, ook wel grappig die thor in die ene trailer waar hij een schip wilt activeren.

Gaat leuk worden denk

Da Villain

Avatar

@Scheerzeep

Je hebt een punt, maar GOTG vond/ vind ik helemaal geweldig ;-)

Sunspot

Avatar

@Scheerzeep

Ja, ben dat ook wel een beetje zat.

Master Of Films

Avatar

Als Taika Waititi's humor er echt in zit, dan zal ik een geweldige fun time gaan krijgen. Ik hoop dat Marvel hem de volledige creative humor hebben gegeven die zo kenmerkend was voor zijn laatste 2 films.

Ik heb mij zeer bijzonder vermaakt met What We Do In The Shadows & Hunt for the Wilderpeople. Vele malen grappiger dan b.v. de overdreven puberale humor films van Phil Lord, Christopher Miller & Seth Gordon.

Banned

Avatar

Blijkbaar een wannabe GOTG deze film.

McGraig

Avatar

Het zal me benieuwen. Het lijkt me een erg leuke film vergeleken met de eerste twee Thor films. Dat waren sowieso twee zwakkeren uit het MCU. Het is wel weer opvallend dat er zovoel spelvouten in het het artickel ziten. Steeds vakr bij filmtotal

Ereptile

Avatar

De eerste Thor film vond ik nog best goed. Een goede mix tussen mediëval fantasy en onze huidige wereld, met de Son of Coul on Midgard. Ik had graag een Thor film gezien dat zich alleen afspeelde in een mediëval fantasy setting, maar met Ragnarok zal ik die niet krijgen.

Toch wel benieuwd uiteraard naar Ragnarok!

Frietgezicht

Avatar

@ McGraig, haha ik moest hardop lachen.

Ed Crane

Avatar

Klinkt niet overtuigend.

BlackPowerWolf

Avatar

Guardians of the Galaxy was een soort van superhelden parodie en stond lekker losjes in de schoenen en als er een (cliché) serieus superhelden probleem was werd dat weg gepraat met een grap. Dit was een succes dus denkt Marvel dat de fans er meer van willen. Logisch. Nu krijgen we een film periode van allemaal van dat soort films binnen het superhelden genre van Marvel. Tuurlijk moet je iedere film los van andere films beoordelen, maar na een tijdje heb je het echt wel gezien en is de originaliteit en het leuke er gewoon af. Ik denk dat Marvel nu meer kan bereiken door hun bekendheid als ze een serieuze film maken of zo'n goeie oude en niet van dat gehalte "het moet voor iedereen leuk zijn" en je dus een film krijgt waar een tien jarige om kan lachen.

BlackPowerWolf

Avatar

Daarentegen ben ik hypocriet en ga ik waarschijnlijk toch naar de bioscoop.

GreenHornet

Avatar

lijkt me wel een leuke film

Master Of Films

Avatar

Niet zo positief zijn GreenHornet. Dat is niet goed voor mijn karma.

nieuwslaatste nieuws

meest populair