Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok (2017)

Thunder Will Reign.

Marvels waagstuk is een komische trip door de kosmos, die een nieuwe koers uitstippelt voor de god van de donder.
play

7,5 details

  • 130 Min
  • Actie
  • Drama
  • Fantasy
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Verenigde Staten
130 Min Verenigde Staten

Na de gebeurtenissen in Avengers: Age of Ultron, raakt Thor gevangen op een andere wereld, zonder zijn hamer. Hij moet een gladiatorenduel tegen zijn oude vriend, Hulk, overleven, om terug naar Asgard te kunnen keren en de kwaadaardige Hela ervan te weerhouden Ragnarok in te luiden.

Alt titel
Thor 3
Regie
Taika Waititi
Cast
Tom Hiddleston, Jaimie Alexander, Chris Hemsworth, Lou Ferrigno, Cate Blanchett, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins, Jeff Goldblum, Idris Elba, Karl Urban, Tessa Thompson, Jasper Bagg, Sam Neill, Benedict Cumberbatch, Stan Lee, Ray Stevenson, Taika Waititi, Clancy Brown, Rachel House, Tadanobu Asano.
Release
02.11.2017
Release NL
26.10.2017
Release DVD
07.03.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Taika Waititi | Cast: Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk), Tom Hiddleston (Loki), Cate Blanchett (Hela), Tessa Thompson (Valkyrie), Jeff Goldblum (Grandmaster), Idris Elba (Heimdall), e.a. | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2017

Vernieuwen en variëren wordt steeds moeilijker binnen het superheldengenre. In de afgelopen tien jaar heeft productiehuis Marvel zeventien superheldenfilms uitgespuugd, die allemaal schuilgaan onder de vlag van het Marvel Cinematic Universe (een filmuniversum dat de avonturen van onder andere Iron Man, Captain America en de Hulk onderling met elkaar verbindt). Doordat de verhalen van de personages steeds meer in elkaar zijn gaan overlopen, dreigt het gevaar dat de films hun eigen smoel verliezen en inwisselbaar worden. Gelukkig heeft Marvel op tijd ingezien dat ze het over een heel andere boeg moeten gooien.

Thor: Ragnarok mag met recht het waagstuk van Marvel worden genoemd. Wat zich hier ontvouwt is een ongekend komische trip door de kosmos, waarbij een compleet nieuwe koers is uitgestippeld voor de god van de donder. En die koerswijziging is zeer welkom voor het personage, want op dezelfde voet verdergaan als het oersaaie Thor: The Dark World is simpelweg geen optie. Dan zouden we voor de zoveelste keer getuige zijn van het feit dat de naïeve Thor in de streken van zijn onbetrouwbare broer Loki trapt. En dat terwijl hun relatie eigenlijk al was uitgespeeld aan het einde van de eerste Avengers-film. Ditmaal zijn de redetwisten tussen de twee godenbroers gelukkig tot een minimum beperkt. In een kleine, maar prettige scène rekenen de makers af met het verleden door de kwestie te benoemen en Thor zijn gespierde schouders op te laten halen.

alle artikelen (115)

Thor: Ragnarok Nieuwsberichten