Blu-ray review 'The Mummy' - het Dark Universe krijgt nieuwe kans

Blu-ray review 'The Mummy' - het Dark Universe krijgt nieuwe kans

Cruise vs. Mummie.

Regie: Alex Kurtzman | Cast: Tom Cruise (Nick Morton), Russell Crowe (Dr. Henry Jekyll), Annabelle Wallis (Jenny Halsey), Sofia Boutella (Ahmanet), Jake Johnson (Chris Vail), Courtney B. Vance (Colonel Greenway), Marwan Kenzari (Malik) e.a. | Speelduur: 110 minuten | Bioscooprelease: 08.06.2017 | Recensie: 2,5 ster

Met de enorme drang om een filmiuniversum neer te zetten hoopte Universal Pictures met de flop Dracula Untold (2014) een eerst stap te hebben gezet. Niets bleek minder waar. Met The Mummy, dit keer met extra grote namen, kreeg het gewenste Dark Universe een nieuwe eerste impuls. Opnieuw leek het bijna mis te gaan. De film kreeg een berg kritiek, maar de Box Office-oprbengsten lijken het monster-universum te hebben gered.

In het $125 miljoen kostende The Mummy (FT Stercijfer = 4,6) ligt een eeuwenoude koningin veilig begraven in een crypte diep onder de meedogenloze woestijn. Haar lot was ooit ten onrechte van haar afgenomen. In de huidige tijd ontwaakt ze. Doordat haar kwaadwilligheid eeuwenlang is gegroeid stort ze haar verschrikkingen, die het menselijke bevattingsvermogen overschrijden, over de wereld uit.

Universal Pictures bracht The Mummy, goed voor ruim $400 miljoen wereldwijd, onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Engels | EAN: 2750077108786 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-ray | Met dank aan: Universal Pictures

De Blu-ray schijf van The Mummy zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de schijf verschijnen het logo van Universal, de taalselectie en de trailer van Despicable Me 3. Daarna verschijnt het geanimeerde hoofdmenu, onder meer voor de extra's.

Beeld

De hoofdfilm speelt zich veelal af in het duister en dit vraagt om een strakke weergave. Universal Pictures heeft hiervoor ook gezorgd. De scherpte is erg goed, en dit valt vooral op in de close-ups van de verschillende personages. Ook de kleuren zijn erg fraai. Dit is bijvoorbeeld te zien als het grauwige personage van Sofia Boutella is vastgebonden. De achtergrond zorgt ervoor dat de mummy er prachtig uitkomt. Ook de bedoelde lichte laag ruis is in dit geen straf. DIt zorgt voor een mooie filmische uitstraling.

Geluid

Brian Tyler, bekend van titels als The Fate of the Furious en Avengers: Age of Ultron, is de man achter de muzikale begeleiding in de PG-13 horrorfilm. En die muzikale begeleiding is ook zeer sterk aanwezig en overheerst zo af en toe de actiescènes, waardoor geluidseffecten minder nadrukkelijk aanwezig kunnen zijn. De dialoog is verder prima te volgen.

Bonusmateriaal

Op de schijf staan flink wat extra's, met vele featurettes, verwijderde scènes en een track met audiocommentaar. Hieronder het overzicht.

Deleted & extended scenes: Dit is een reeks met verwijderde en verlengde scènes met de titels Beautiful, Cunning and Ruthless, Your Friend Is Alive, Sand in my Mouth en She's Escaped. In totaal nog geen 5 minuten.

Cruise & Kurtzman: A conversation: Een gesprek tussen beide filmmakers over het grootse project en de uitdagingen daarbij. Dit is echt één-op-één gesprek waarbij Cruise in zijn overtuiging zit. Ook wordt er gesproken over de stunts. Gelukkig zitten er ook beelden van achter de schermen in.

Rooted in reality: De mummy uit de eerste film was uiteraard compleet anders. In deze featurette een blik op de vertaling naar de huidige tijd.

Life in Zero-G: Creating the plane crash: Dit is een gave blik op de scène in het vliegtuig en het neerstorten daarvan. Hoop werk!

Meet Ahmanet: Sofia Boutella zagen we al in films als Kingsman: The Secret Service en Star Trek: Beyond en in The Mummy is ze een nog belangrijker personage. De actrice spreekt over haar ervaringen.

Cruise in action: Ondertussen staat Cruise erom bekend dat hij (bijna) al zijn stunts zelf doet. Ook in The Mummy is dit weer het geval. Met deze video een blik op zijn stunts.

Becoming Jekyll and Hyde: Russell Crowe spreekt over zijn personages. Een onverwachte bijrol van een groot acteur.

Choreographed chaos: Deze video gaat over de achtervolging in Londen en de voorbereidingen die daarvoor werden getroffen. Indrukwekkend.

Nickmorton: In search of a soul: Dit is de featurette die vooral kijkt naar het hoofdpersonage van Tom Cruise.

Ahmanet Reborn: Een korte geanimeerde blik op het personage Ahmanet.

Audiocommentaar: Deze track wordt afgeleverd door regisseur/producent Alex Kurtzman en de castleden Sofia Outella, Annabelle Wallis en Jake Johnson.

Blockbuster-tussendoortje; nette schijf

The Mummy wist het niet waar te maken en regisseur Alex Kurtzman en Universal Pictures mogen van geluk spreken dat Tom Cruise een uitstekende naam is voor op een filmposter. Het is nu afwachten hoe het universum verder gaat, met films in de planning als Bride of Frankenstein en The Invisible Man.



NieuwsFilm

meest populair